Szukaj
Witam,
technicznie bez zarzutu. Naturalne, czyste światło, blask oczu, mała głębia ostrości.
Jedynie skadrowałbym do kwadratu, no i minimalnie popracował z modelką
aby wyraz twarzy był bardziej czytelny (na smutno czy na wesoło).
Cień na prawym oku wywołuje u mnie wrażenie że modelce prawe oko ucieka...
?????????????????????????????
Technicznie niestety jest bardzo slabo. Brak ostrosci. Problem z kolorem skory (inny na szyi, lewej stronie, inny po prawej stronie). Kadrowanie NUDA!!! Swiatlo NUDA!!! Modelka ladna ale poprostu stojaca i patrzaca w obiektyw NUDA!!! Brak pomyslu i zaangazowania z obu stron. Konwersja do B&W bardzo slaba ale nie musisz sie ze mna zgadzac![]()
Ostatnio edytowane przez Matteo ; 28-12-2013 o 12:05
Matteo nie ze wszystkim sie zgodzę
Ten kolor skóry zgadzam się nie jest idealny, ale wydaje mi się, że tam poprostu jest cień i dlatego jest inny odcień.
Ostrość w pełnym rozmiarze jest lepsza (ale i tak nie wiem czy na 1.4 wyciągne więcej z mojego samyanga)
Co do interakcji, to mój pierwszy raz nie z żoną i może dlatego jest trochę nudnie
Co rozumiesz przez słabość B&W, użyłem po prostu silverfasta, proszę o radę co poprawić??
Ostatnio edytowane przez motyl_pm ; 28-12-2013 o 16:13
Cien zmienil kolor a nie powinienMasz za malo swiatla, prawdopodobnie rowniez nieprawidlowy balans bieli. Popatrz na szyje. Wkradaja sie jakies sine odcienie. Nie prawidlowo ustawiles oswietlenie i parametry aparatu (tak ogolnie mowiac).
Jesli robiles na 1.4 to nie ma szans na ostre zdjecie. Powinienes go przymknac do 1.8 2.0 przynajmniej
Pamietaj, ze pierwszy raz jest zawsze najwazniejszy. Jak polegniesz, dziewczynie sie nie spodoba (choc nie musi byc najlepiej na swiecie) to wiecej z toba nic nie zrobi. Z fotografia jest tak samo
Popros zone zeby jakos zagrala, posadz ja gdziej, zadbaj o to zeby cos sie dzialo.
Co do b&w - Jest szare, mdle, bez kontrastu i charakteru. Dlatego nie uzywam zadnych automatow bez mozliwosci wlasnej ingerencji w kontrasty, cienie i swiatla. Dobry b&w to nie latwa sztuka ale podstawa to odpowiednio naswietlony obraz bazowy.
Popatrz na ta konwersje, ktora zrobilem (mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko). Troche zabawy z kontrastem, cieniami i swiatlami i juz jest lepiej choc do idealu to jeszcze daleko
Moja po prawej
http://matis.i.media.pl/21ae70i4.jpg
Walcz chlopie![]()
Ostatnio edytowane przez Matteo ; 29-12-2013 o 12:38
Matteo, dziękuje za rady i czas który poświęciłeś na opis![]()
Skontaktuj się z nami