Wprawdzie niezwiązane z tematem, ale z tym co pakujemy do bagażu uważać trzeba też na lotnisku:
http://www.youtube.com/watch?v=UUkAq...ature=youtu.be
Szukaj
Wprawdzie niezwiązane z tematem, ale z tym co pakujemy do bagażu uważać trzeba też na lotnisku:
http://www.youtube.com/watch?v=UUkAq...ature=youtu.be
Osobiście widziałem jak kurier parkował "na ręcznym" dużym busem, co się działo na pace z towarem łatwo się domyślić.
D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II
Hmm... gdybym nagrał/sfotografował takiego gn...ja to na pewno bym film/zdjęcia z jego wyczynów przesłał gdzie trzeba aby taki ktoś już nie pracował przy załadunku przesyłek.
Nikon
No więc mam informacje od serwisu, aparat ma uszkodzoną matryce koszt wymiany w sumie z wysyłkami 290zł. Niestety serwis nie jest w stanie oszacować kiedy mogło dojść do uszkodzenia, ale twierdzi że w tym aparacie bardzo rzadko dochodziło do takich uszkodzeń. Cóż zleciłem naprawę bo nie oczekuję cudów od aparatu i taki w zupełności mi wystarczy, co do sprzedającej to dalej twierdzę o jej winie bo nawet gdyby uległ uszkodzeniu w trakcie transportu to nie zwalnia to sprzedającej z odpowiedzialności, do tego sposób komunikacji ze sprzedającym tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Sprawa zatem będzie zgłaszana na policję i będę domagal się zwrotu połowy wartości zakupionego przedmiotu od allegro, reszta mnie już nie interesuje. Dziękuję za udział w rozmowie i pomocy technicznej, pozdrawiam Robert.
czyli wychodzi Ci mniej więcej tyle ile d80 (760zł), można wiedzieć po co się uparłeś przy tym modelu/sztuce?
F50 | D80 | D100Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6
Niestety, w tej sytuacji, gdy nie można zwrócić tego body jest to jedyne rozsądne wyjście z sytuacji. Lepiej dołożyć te 300 zł i mieć sprawne body, niż zrezygnować z naprawy i mieć cenę zakupu w plecy. Może pani blogerka postąpi uczciwie i zobowiąże się do pokrycia połowy kosztów naprawy.
W sytuacji, gdy rzekomo sprawny aparat dociera do odbiorcy z uszkodzoną matrycą można podzielać Twój pogląd.
Nie mozna jednak tego uznać za pewnik - w grę wchodzi czynnik trzeci, czyli przewoźnik.
Jednak zwyczajna przyzwotość nakazuje, żeby kosztami naprawy podzielić się po połowie.
Lockbud - znając już koszty naprawy zaproponowałeś sprzedającej podział kosztów? Może się zgodzi?
Skontaktuj się z nami