Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 118

Domyślnie

Wprawdzie niezwiązane z tematem, ale z tym co pakujemy do bagażu uważać trzeba też na lotnisku:
    http://www.youtube.com/watch?v=UUkAq...ature=youtu.be

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Na szczęście nie doświadczyłem na własnej skórze aby przyszedł do mnie rozwalony przez kuriera czy podczas transportu sprzęt (sporo już go kupiłem przez internet) ale widziałem "wyczyny" kurierów swego czasu w TV (np. załadunek paczek "z buta" do samochodu). Wierze jednak, że dzisiaj już takie praktyki się nie zdarzają...
    To jest nadal Aktualne
    Aktualne jest układanie paczek bez wzgledu na ich ciężar i bez pomysłu na to czy się przewraca w czasie transportu

Domyślnie

Osobiście widziałem jak kurier parkował "na ręcznym" dużym busem, co się działo na pace z towarem łatwo się domyślić.
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie

Hmm... gdybym nagrał/sfotografował takiego gn...ja to na pewno bym film/zdjęcia z jego wyczynów przesłał gdzie trzeba aby taki ktoś już nie pracował przy załadunku przesyłek.
    Nikon

Domyślnie

No więc mam informacje od serwisu, aparat ma uszkodzoną matryce koszt wymiany w sumie z wysyłkami 290zł. Niestety serwis nie jest w stanie oszacować kiedy mogło dojść do uszkodzenia, ale twierdzi że w tym aparacie bardzo rzadko dochodziło do takich uszkodzeń. Cóż zleciłem naprawę bo nie oczekuję cudów od aparatu i taki w zupełności mi wystarczy, co do sprzedającej to dalej twierdzę o jej winie bo nawet gdyby uległ uszkodzeniu w trakcie transportu to nie zwalnia to sprzedającej z odpowiedzialności, do tego sposób komunikacji ze sprzedającym tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Sprawa zatem będzie zgłaszana na policję i będę domagal się zwrotu połowy wartości zakupionego przedmiotu od allegro, reszta mnie już nie interesuje. Dziękuję za udział w rozmowie i pomocy technicznej, pozdrawiam Robert.

Domyślnie

czyli wychodzi Ci mniej więcej tyle ile d80 (760zł), można wiedzieć po co się uparłeś przy tym modelu/sztuce?
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    ... koszt wymiany w sumie z wysyłkami 290zł ... zleciłem naprawę ...
    Jak dla mnie, zupełnie bez sensu. Sam kilka miesięcy temu sprzedałem swoje całkowicie sprawne body D50 z małym przebiegiem za mniej
    TJD
    Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TJD Zobacz posta
    Jak dla mnie, zupełnie bez sensu. Sam kilka miesięcy temu sprzedałem swoje całkowicie sprawne body D50 z małym przebiegiem za mniej
    Niestety, w tej sytuacji, gdy nie można zwrócić tego body jest to jedyne rozsądne wyjście z sytuacji. Lepiej dołożyć te 300 zł i mieć sprawne body, niż zrezygnować z naprawy i mieć cenę zakupu w plecy. Może pani blogerka postąpi uczciwie i zobowiąże się do pokrycia połowy kosztów naprawy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gusi Zobacz posta
    Może pani blogerka postąpi uczciwie i zobowiąże się do pokrycia połowy kosztów naprawy.
    Wątpię. Ta pani pozbyła się tej puszki bo zapewne coś zaczęło się z nią dziać...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Wątpię. Ta pani pozbyła się tej puszki bo zapewne coś zaczęło się z nią dziać...
    W sytuacji, gdy rzekomo sprawny aparat dociera do odbiorcy z uszkodzoną matrycą można podzielać Twój pogląd.
    Nie mozna jednak tego uznać za pewnik - w grę wchodzi czynnik trzeci, czyli przewoźnik.
    Jednak zwyczajna przyzwotość nakazuje, żeby kosztami naprawy podzielić się po połowie.
    Lockbud - znając już koszty naprawy zaproponowałeś sprzedającej podział kosztów? Może się zgodzi?

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów