Jak ktoś się uprze, to wystarczy fotka monitora ze wskazanego forum, masz datę i godzinę.
Szukaj
Jak ktoś się uprze, to wystarczy fotka monitora ze wskazanego forum, masz datę i godzinę.
już FX : )
Ze sprzedającą nie dojdę do porozumienia, jeżeli serwis będzie łaskawy cenowo to naprawię i będę go używał bo wkońcu po to go kupiłem, co najwyżej będę się starał o zwrot kosztów naprawy, chyba że koszty będą wysokie to poproszę tylko o pisemną opinię i na jej podstawie będzie sprawa, ale muszę wykonać jakiś krok, mieć jakieś podstawy.
Nawet gdyby sprzedająca wysłała sprawny aparat, to mając trochę przyzwoitości powinna próbować załatwić polubownie tę sprawę - tymczasem nie widać z jej strony żadnych prób dojścia do kompromisu. W porządku byłoby, gdyby pani blogerka zaproponowała zwrot połowy poniesionych kosztów naprawy zamiast straszyć paragrafami.
Pani zdecydowanie zawaliła lekcję marketingu internetowego. Tym bardziej dla mnie nie zrozumiałe, ponieważ po wpisach na blogu widać, że ma jakieś tam ambicje w tej branży. Pieniądze jakie kosztował ten aparat na pewno nie są warte takiej antyreklamy jaka poszła za sprawą tej aukcji.
Ostatnio edytowane przez trystero ; 04-01-2014 o 22:12
MZ powinieneś pogadać z jakimś znajomym prawnikiem, który Cię pokieruje i powie jak to wszystko rozegrać. Ja bym tak zrobił...
Myślisz, że czytający jej blog to "Nikoniarze"? Antyreklamę to może zrobiła sobie ale na tym forum. Blog czytają gosposie domowe a nie "Nikoniarze".
P.S. Swoją drogą to ciekawe jest, czy ta pani stosuje się do "listy przykazań na 2014 rok", którą na blogu opublikowała. Oczywiście patrząc przez pryzmat tego, jak "załatwiła" naszego kolegę...![]()
Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 05-01-2014 o 09:09
Nikon
A jest pewne że "załatwiła" ?
Hmm... jako kupujący chcę otrzymać aparat taki, jaki sprzedający prezentuje na aukcji. I szczerze mówiąc nie interesuje mnie czy aparat uszkodził sprzedający, poczta, kurier, myszy, owady, wilgoć... etc.
Nikon
Rozumiem
Natomiast wiem już co potrafią kurierzy i nie ma tu znaczenia jak zapakujesz towar.
No chyba ze masz osobny transport na palecie - wtedy przynajmniej nie rzucają sobie paczek - za ciężkie są
Chodzi mi tylko o to że to równie dobrze moze nie być wina tej kobity a tutaj wyrok został już wydany i zaocznie zaordynowano rozstrzelanie przez powieszenie
Sam tego doświadczyłem jak wysyłałem listwę do samochodu. Zaznaczałem, że interesuje mnie tylko odbiór osobisty, bo nie lubię pakować takich rzeczy. Listwa została wysłana na wyraźne życzenie kupującego. Opakowałem ją w folię bąbelkową, w dwie warstwy grubego, rozłożonego pudła. Listwa doszła pęknięta.
Dogadaliśmy się, że zwrócę pieniądze za pospawanie jej w jakimś warsztacie.
Mogłem w sumie paczkę wzmocnić listwami drewnianymi, może by przetrwała atak pocztya może pękła przy montażu
![]()
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Na szczęście nie doświadczyłem na własnej skórze aby przyszedł do mnie rozwalony przez kuriera czy podczas transportu sprzęt (sporo już go kupiłem przez internet) ale widziałem "wyczyny" kurierów swego czasu w TV (np. załadunek paczek "z buta" do samochodu). Wierze jednak, że dzisiaj już takie praktyki się nie zdarzają...
Nikon
Skontaktuj się z nami