Mam takie pytanko - ktoś coś ustalił w sprawie niedoświetlonego co któregoś zdjęcia z lampą błyskową w D7100? Bo mam podobny problem od jakiegoś czasu, tylko nie wiem czy to wina aparatu, obiektywu (sigmy) czy lampy. Używam lampy SB900 i przyznam, że z D90 takiego problemu nie miałem... Z D7100 autentycznie tak co 10 zdjęcie wychodzi jakby lampa nie błysła, albo słabo. Nigdy nie błyskam lampą na wprost. Zdjęć nie robię serią i staram się odczekiwać moment aby się naładowała, baterie raczej też ma zawsze naładowane. Muszę spróbować czy ten sam efekt z SB800 albo z jakimś obiektywem Nikona zamiast Sigmy. Trochę nie mam czasu na takie testy, ale wkurza mnie lekko, że potem muszę sporo zdjęć kasować, albo nie wyjdzie akurat to najważniejsze. Widziałem, że jest nowy firmware do SB900, wgrać mogę, ale nie wiem czy coś to zmieni. Obiektywu najczęściej używam S17-50 2.8 OS, a ten też sporo problemów generuję, czasem lubi się zawiesić AF no i znane już problem z Nikone D7100. Suma sumarum irytujące. Sam Nikon D7100 ostatnio też mi się zawiesił do tego stopnia, że wyłączyć go nie mogłem, pomogło wyciągnięcie baterii. Z starym D90 problemów jakoś znacznie mniej... szkoda...