Mam rozumieć że przy ładowaniu obrazu z dysku lub USB awaryjnego partycja systemowa jest czyszczona ? Bo nie widzę sensu nadpisywania zasyfionego systemu czystym obrazem
Szukaj
Mam rozumieć że przy ładowaniu obrazu z dysku lub USB awaryjnego partycja systemowa jest czyszczona ? Bo nie widzę sensu nadpisywania zasyfionego systemu czystym obrazem
Chyba nie zatrybiłeś co to jest obraz dysku. Nic nie trzeba formatować, bo zrobiłeś przecież to przed zrobieniem obrazu, więc jesteś w momencie przywracania świeżo po formatowaniu jakby.
Obraz to obraz, jeśli zrobisz go z syfem, to będzie również taki zasyfiony, jeśli zrobisz na "czysto" to po przywróceniu również będzie czysto, często po dłuższym czasie to aż ZA CZYSTO, z powodu braku aktualizacji, to właśnie o czym wspominał Kurtz
Jeśli postawiony system z aplikacjami i wszystkim co uznasz za stosowne będzie miał 100GB to tyle samo będzie miał obraz dysku, więc szykuj pojemny nośnik, na penie to co najwyżej sterowniki i program inicjujący.
Czyli po pewnym czasie gdy obrośniesz w bity i bajty na dysku, nawet do granic możliwości, to po przywróceniu obrazu znowu masz te 100GB czy ile tam wyszło w chwili robienia obrazu. To takie kompletne cofnięcie się w czasie, a najlepsze, że nie pamiętasz co było potem
Jak zrobiłem ostatnie przywrócenie obrazu, to nawet strony otwarte były jak w tym momencie, hehe normalnie dejavu.
PS. To oczywiście dotyczy tylko i wyłącznie partycji której obraz robisz i odzyskujesz, jeśli pozostałe będą miały bajzel to obraz tu nic nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez tomajk ; 30-12-2013 o 23:01
http://www.krupienko.pl/galeria/
Skontaktuj się z nami