Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Fakt - przepraszam za zamieszanie - nie wiem skąd ten pomysł mi się wziął. Ale jak chodzi na spacer z palcem na spuście ??? A może to własnie jest rozwiazanie problemu - ten egzemlparz ma uszkodzony spust migawki. Szkoda, ze w próbie rozwiazania problemu nie uczestniczy najbardziej zainteresowany. Ja miałem 5700 prawie rok i oprocz kosztownej wymiany elektroniki odpowiedziałnej za lampę błyskową nie było zadnych problemów.
    Pozdrawiam

Domyślnie

irekka, no to sie ciesze, bo juz sie balem dalszych komplikacji

Domyślnie

Ale problem dalej nie rozwiązany.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mnie tez sie wydawalo ze Continuous to znaczy niezaleznie od naciskania spustu.
    Jak widac rowniez sie mylilem.
    Tomek
    ---------

ZZTop
    Gość

Domyślnie

Witam. Dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Nie odzywałem się ponieważ aparat wraz z synem jest w USA i musiałem to skonsultować.Rzeczywiście Irvine miał rację po wyłączeniu Continuos AF problem znikł. Wogóle problem został chyba przejaskrawiony przez mego syna, ponieważ myślę że to słychać silniczek od AF (bardziej czuć w ręce). Dmucham na zimne ponieważ gwarancja w Stanach. Dzięki.

Domyślnie

Jest dokładnie tak: "Continuous to znaczy niezaleznie od naciskania spustu"
    Przynajmniej w 8700 tak jest. Jeżeli nie wyłaczysz aparatu, to on cały czas "ostrzy" i oczywiście "mruczy".
    Mogłoby to być nawet miłe dla ucha, ale dla akumulatora i silniczka to śmierć.

Domyślnie Popieram !

Co prawda nie posiadam Coolpixa 5700 ale mam 8800. Icemaster chociaż jest masrer to się myli. Na przykład w niektórych scenach (zaprogramowanych) jest tak że ostrzy aparat w systemie ciągłym a przyciśnięcie spustu do połowy blokuje ustawienie ostrości - patrz makro. Tak to jest z tymi niepoprawnymi, ostrzącymi na buty kompaktami Panie Rave. Sory.

Domyślnie

kumpel był kiedyś przez chwilę posiadaczem 5700 z identycznym objawem, więc może ten model tak ma, dzwięki te było jednak słychać tylko w trybie pełnej zupełnej automatyki, natomiast jeżeli zmieniło się w MENU na któryś z dwóch predefiniowanych banków ustawień było cichutko, w Nikonie 8700 którego sam miałem takich objawów nie było
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

faktycznie u mnie tez stuka i puka przy wlaczonym AF-C ale to dobrze bo tym aparatem to prawie jedyny sposob na szybkie zrobienie zdjecia - przy AF-S potrafi dlugo lapac ostrosc :/
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

i w cp 995 i 5700 jesli jest ustawione na continous ostrzy non stop bez naciskania spustu
    Zbyszek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów