Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Immeth Zobacz posta
    Sb ustawiłem jak napisałeś na nic to, bo błysk YN na fotoceli kompletnie nie oświetla otoczenia jakiej by mocy nie ustawić, jedyny efekt, to to że się wyzwala wraz z sb900, jest to ledwo widoczne gdy zrobię bezpośrednio zdjęcie YN.
    Sprawdż to jakoś inaczej, solidniej. Na przykład fotografuj kartkę, którą oświetla tylko jedna lampa - YN (kartka od strony SB900 jest czymś zasłonięta) YN na pełnej mocy oczywiście.
    YN na 1/8000 jest bardzo słaba (jak każda lampa przy 1/8000). Porównaj to poprzednie zdjęcie ze zdjęciem zrobionym samym YN na 1/8000 (ta sama moc 1/1, ta sama odległość)

Cytat Zamieszczone przez Immeth Zobacz posta
    Kolejna sprawa odradziliście mi oryginalnego pilota do do lampy studyjnej Juinbei dpsIII, czy wobec tego jest sens zakup tego modelu? Jeśli wychodzi na to że i tak lepiej kupić do odpalania nadajnik YN-622NTX + odbiornik YN-622N, to raczej nie trzeba lampy z opcją zdalnego sterowania?
    Do zdalnej zmiany mocy go potrzeba. Jesli chodzi tylko o samo wyzwolenie - to możesz go sobie podarować, tzn użyć innych radiówek.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lwówek śl

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Sprawa już w miarę się rozjaśniła, systemówki jakoś mi świecą słabo i chyba przejdę na studyjne lampy w całości. Problem że wysoka cena = mobilność, jakoś to drogo wychodzi.
    Widzę 1 ciekawą moim zdaniem opcję mobilnej lampy w rozsądnej cenie (1100) - PowerLux VT-400P AC/DC np tu jest http://fotozakupy.pl/lampy-studyjne/...p-ac-dc,17896s

Czy ktoś tym świecił? Może w podobnych cenach jest coś ciekawszego?
    D300; S17-50, N18-105, N35, N85, N180, SB-900

Domyślnie

Ja używałem (w studio) - tutaj opisałem. Jako dodatkowe lampy są OK, a jako lampa główna nigdy bym się na nią nie zdecydował.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów