Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: łowcy wiatru

Domyślnie łowcy wiatru

Przejeżdżałem nieopodal i zauważyłem latawce. Było szaro i ponuro, ale na wiatr nikt nie mógł narzekać. Miałem tele ze sobą, ale był przypływ i w szmacianych butach nie dało się bliżej podejść. Naturalne kolory tego dnia nie powalały więc zrobiłem mały eksperyment.

1.
    2.
    3.
    4.
    5.

Pzdr.,
    Damian.

Domyślnie

3 i 5 m/z bardzo udane. Tu niestety mało się komentuje...

Domyślnie

Jako reportaż to sie oczywiście nie składa - więc z tego punktu widzenia nie ma co komentować.
    Mnie jako pojedyncze kadry podobaja sie 2 i 4.
    4-kę gdyby zrobić w większej ogniskowej i trochę podbarwić w obróbce, można by od biedy traktowac jako kitesurfingowa pocztówkę

No ale warunki generalnie nie pasują do takich widoczków.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

2 fajna, 5 rewelacyjna. Calosc ogolnie oglada mi sie przyjemnie.
    Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
    Zabawa w RAW'ki - też weź udział!

Domyślnie

Widzę, że D610 daje radę
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Te zagielki to po to, zeby nie wypadli z kadru? Bo leci w prawo wszystko...

Niby jest wstep do wstepu (znak), ale pozniej od razu masz 'akcje', a zakonczenie wyglada jakby ziutkowi ukradli zagiel i pupa... Brakuje mi czegos po drodze albo jakiegos mocnego zakoczenia, bo teraz historia poszarpana i albo trzeba sobie reszte dopisac albo zapomniec o tym reportazu za 2s i isc dalej

Domyślnie

shao, masz rację. Mnie też tu brakuje kilku kadrów - ciasny potret co conajmniej jedego z bohaterów na fali, dwóch surferów (wbiegających) przeskakujących przez fale (byłem ze złej strony i tylko plecy mogłem ustrzelić), kilka zdjęć od kuchni już na plaży z całym sprzętem, jakaś rozmowa, emocje.
    Jechałem do pracy mając na nogach szmaciane buty i tylko na tyle czas pozwolił i warunki ozwoliły, ale jeszcze tam wrócę

Dzękuję wszystkim za opinie

Domyślnie

pytanie tylko czy 5 robiles metoda brenizera? czy rozmywałeś w LR/PS głębię?
    Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
    Zabawa w RAW'ki - też weź udział!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszemson Zobacz posta
    pytanie tylko czy 5 robiles metoda brenizera? czy rozmywałeś w LR/PS głębię?

Nic z tych rzeczy. Z PSa jestem conajmniej kiepski. GO jest naturalna. Dla wyjaśnienia: FX f2.8 @200mm. Niegrzebany jpeg wygląda <<<tak>>>.

P.S. Aż musiałem googlować co to jest ta metoda brenizera

Domyślnie

Kolory na nie grzebanym jpg podobają mi sie bardziej, tylko trochę za ciemne
    5. jest ciekawa.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów