Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Dynamic Area AF w D200

Cześć,
    Jak działa Dynamic Area AF w D200. Niekiedy mam konieczność wykonania zdjęcia przesuwających się obiektów, które nie tylko oddalają się i przybliżają ale jeszcze zmieniają położenie wzdłużne (wzdłuż osi x). Czy to właśnie w tym trybie najlepiej robić zdjęcia?

pozdrawiam
    Remek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Cześć,
    Jak działa Dynamic Area AF w D200. Niekiedy mam konieczność wykonania zdjęcia przesuwających się obiektów, które nie tylko oddalają się i przybliżają ale jeszcze zmieniają położenie wzdłużne (wzdłuż osi x). Czy to właśnie w tym trybie najlepiej robić zdjęcia?

pozdrawiam
    Remek
    Po angielsku tu:
    http://www.nikonians.org/nikon/d200_..._af/index.html
    znajdziesz wyczerpujące informacje.

Pozdrawiam

Domyślnie

Dziękuję pięknie! Już czytam

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

czornyj gdzieś dał wyczerpujący wykład na temat trybów AF - ale nie wiem gdzie to teraz jest.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    czornyj gdzieś dał wyczerpujący wykład na temat trybów AF - ale nie wiem gdzie to teraz jest.
    To chyba o to chodziło:

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=125800

...

Domyślnie

a wszysyko i tak jest w instrukcji
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

po pierwszym przeczytaniu instrukcji można dostać oczopląsu i kociokwiku
    z przyjemnością wspominam kilkunasto stronicowe instrukcje do analogów
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

po pierwszym przeczytaniu instrukcji można dostać oczopląsu i kociokwiku
    pierwsze ladowanie bateri to idealny czas na czytanie instrukcji... wprawdzie nie mozna posprawdzac niektorych rzeczy... ale przynajmniej wie sie na czym sie stoii
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ictus Zobacz posta
    pierwsze ladowanie bateri to idealny czas na czytanie instrukcji... wprawdzie nie mozna posprawdzac niektorych rzeczy... ale przynajmniej wie sie na czym sie stoii
    Osobiście wolę czytać teksty Czornyja niż instrukcję Nikona .

Jakoś szybciej wtedy łapię o co chodzi. Jestem pełen podziwu dla sprawności z jaką posługuje się polskim językiem, zarówno wtedy gdy coś tłumaczy jak i wtedy (a może przede wszystkim wtedy) gdy z kimś polemizuje.

A instrukcja... Gdyby była tak czytelnie napisana jak byśmy chcieli, to Peter I-Nova czy Tom Hogan nie wydawali by e-booków tłumaczących jej tekst z angielskiego na angielski .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JerzyCP Zobacz posta
    Osobiście wolę czytać teksty Czornyja niż instrukcję Nikona .

Jakoś szybciej wtedy łapię o co chodzi. Jestem pełen podziwu dla sprawności z jaką posługuje się polskim językiem, zarówno wtedy gdy coś tłumaczy jak i wtedy (a może przede wszystkim wtedy) gdy z kimś polemizuje.

A instrukcja... Gdyby była tak czytelnie napisana jak byśmy chcieli, to Peter I-Nova czy Tom Hogan nie wydawali by e-booków tłumaczących jej tekst z angielskiego na angielski .
    Całkowicie się zgadzam. Tekst istrukcji nie zawsze jest klarowny, choć tłumaczenie z angielskiego chyba jest niezłe. No i ta wielkość czcionki... Ja swoją instrukcję powiększyłem na ksero (2 strony książeczki na jedną A4) i teraz wyraźnie wzrosły jej walory użytkowe. A precyzyjne objaśnienia Czornyja są bardzo, bardzo przydatnymi przypisami do firmowej instrukcji.
    Ostatnio edytowane przez maxtor ; 19-04-2007 o 18:35
    "Lepsze zdjęcie zaszumione, niż poruszone. Lepsze poruszone niż żadne."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów