Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: zazdroszczę

Domyślnie zazdroszczę

zazdrość to zła cecha, ja jednak zazdroszczę

http://www.euro.com.pl/kompakty-z-wy...m-czarny.bhtml

wiem, że miewa jakieś drobne problemy z af, ale w myślach już widzę jak wkładam do czegoś takiego z napisem NIKON, 35 i idę na spacerek, lub z 24 jest jako dodatek do lustra - ach pomarzyć - robią poprawioną wersję

http://nt.interia.pl/foto/news-eos-m...na,nId,1067945

na "dano" jedynkę
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

A masz jakiś kontrakt z Nikonem, że musisz kupować jego sprzęt?

No chyba że z forum zaczną za to wywalać...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A masz jakiś kontrakt z Nikonem, że musisz kupować jego sprzęt?

No chyba że z forum zaczną za to wywalać...
    kontrakt niby nie, ale 4 lampy, 3 korpusy, z 12 obiektywów i jeszcze troszkę innego dziadostwa pasującego w zasadzie tylko do nikona jakoś mnie trzyma przy tej marce - dlatego zazdroszczę

Domyślnie

Ale C se w kulki leci... mają idealną matrycę do bezlusterkowca i jej nie użyją... widać, że EOS M jest tylko dlatego, że inni taki mają...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzog Zobacz posta
    ..... że inni taki mają...
    nikon - nie ma !

Domyślnie

Nie czarujmy się, Nikon nie zrobi bezlusterkowca z APS-C. Więc albo skompletujesz nowy system u konkurencji, albo wybierzesz Nikona 1 i będziesz bawił się w przejściówki i ogniskowe w postaci trzycyfrowej (jak nie lepiej). Innej opcji nie ma jeśli chcesz wejść w bezlusterkowce.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    kontrakt niby nie, ale 4 lampy, 3 korpusy, z 12 obiektywów i jeszcze troszkę innego dziadostwa pasującego w zasadzie tylko do nikona jakoś mnie trzyma przy tej marce - dlatego zazdroszczę
    No i co, te wszystkie lampy i korpusy i 12 obiektywów (hmm, ciekawe - żaden z miłośników adaptowania "obcych" szkieł nie myśli nawet o szkłach Nikona, chyba że takie akurat posiada) będziesz przyczepiał do tego małego bezlusterkowca? Nexiarzy też jakoś nie widać, żeby w masie podczepiali szkła A-mount przez konwerter, chociaż mają dużo fajniejsze rzeczy do podczepiania - to jest po prostu na dłuższą metę bez sensu.

Produktem Canona mogą interesować się wszyscy, nie tylko Canoniarze. Aczkolwiek na szybko ciężko znaleźć jakąkolwiek przewagę tego systemu nad konkurencją. Canon, Nikon, dwa bratanki

Wymyślasz problemy
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 03-12-2013 o 18:59

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

zazdrość to zła cecha, ja jednak zazdroszczę

http://www.euro.com.pl/kompakty-z-wy...m-czarny.bhtml
    W przypadku bezlusterkowców to nie bardzo rozumiem czego tu zazdrościć akurat Canonowi? Mając do wyboru system Sony NEX, m4/3 (Olumpus, Panasonic, Samsung) oraz Fuji to Canon jest ostatnim systemem bezlusterkowym, który warto kupić.

Pomijam Nikona bo to pierdnięcie z lekkim popuszczeniem w gacie a nie system
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    W przypadku bezlusterkowców to nie bardzo rozumiem czego tu zazdrościć akurat Canonowi? Mając do wyboru system Sony NEX, m4/3 (Olumpus, Panasonic, Samsung) oraz Fuji to Canon jest ostatnim systemem bezlusterkowym, który warto kupić.

Pomijam Nikona bo to pierdnięcie z lekkim popuszczeniem w gacie a nie system
    zazdroszczę "canoniarzą", że mogą kupić sam korpus bez konieczności budowania nowego systemy i korzystać z tego co używają do swojej lustrzanki , ja w nikonie nie mogę

Domyślnie

zazdroszczę "canoniarzą", że mogą kupić sam korpus bez konieczności budowania nowego systemy i korzystać z tego co używają do swojej lustrzanki , ja w nikonie nie mogę
    Opowiedz, które miażdżące męskość szkła o adekwatnych do korpusu rozmiarach, przyłączone do wielkiego cokołu, zapewniającego odpowiedni flange distance, canoniarze owi mogą przyłączyć do tej fantastycznie przedpotopowej cropowej ścianki cyfrowej. No i odpowiedz na pytanie, dlaczego mają to w ogóle podłączać do EOSa-M, a nie do maleńkich ale całkiem fajnych entrylevelowych lustrzanek Canona, mających w porównaniu do EOS-M - same zalety.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 03-12-2013 o 20:30

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów