Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Oki, teraz wszystko jasne a ja w końcu zrozumiałem

A mój Synology, w sobotę dostałem maila ze przesyłka do mnie została wysłana w piątek i pewnie zabrakło cm. żebym w sobotę ja otrzymał, stanie się to zapewne w poniedziałek, mam nadzieje.
    Już pisałem w Twoim wątku, że Synology jest przefantastyczny. No jestem urzeczony. Dawno nie miałem w rękach urządzenia, które jest tak bezproblemowe. Kolega, siedzący biurko obok, patrzył na mnie jak na debila, a ja miałem wielkiego banana na gębie i co chwila okrzyki radości emitowałem, gdy funkcjonalności, które chciałem mieć, po prostu działały! Ot, tak! Normalnie, jak w Apple'ach... NAS genialnie zintegrował się ze środowiskiem domenowym Active Directory (wszystkie sprawy związane z uprawnieniami dostępu do zasobów załatwione z marszu), przez iSCSI podpiąłem przestrzeń dyskową jako lokalny wolumin, co dało duuuuże pole manewru do skonfigurowania, właśnie, kopii zapasowych z poziomu serwerowego mechanizmu (tutaj musiałem powalczyć, bo Windows, to Windows, żeby nie było za letko ). No bajka.
    Nie bawiłem się usługami webowymi, ale jeżeli są one zrealizowane tak, jak to, z czym miałem do czynienia, to "będzie Pan zadowolooony".

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ja uzywam SynchToy od MS i sobie chwalę. Miałem dyski w NAS itd., ale przy awarii systemu okazalo sie ze mogę sobie te dyski w tylek wsadzic. Tzn., owszem dane są, ale zapisane na partycji linuxowej. I wez tu panie wyciagnij jeden plik. Mozna, ale ile to czasu trwa. Teraz mam po prostu zewnetrzne dyski, ktore podlaczam raz na jakis czas i mam od razu wszystko pod ręką.
    Synology daje możliwość zapisania kopii obrazu targetu iSCSI np. na pendrajwie. Jak Ci się trafi awaria, robisz kopię obrazu na nośnik zewnętrzny. Ustawiasz wszystko od nowa, podpinasz target, przywracasz obraz i masz swoje dane. To oczywiście teoria, bo w praktyce jeszcze nie doświadczyłem i mam nadzieję, że nie doświadczę.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 02-12-2013 o 01:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Synology daje możliwość zapisania kopii obrazu targetu iSCSI np. na pendrajwie. Jak Ci się trafi awaria, robisz kopię obrazu na nośnik zewnętrzny. Ustawiasz wszystko od nowa, podpinasz target, przywracasz obraz i masz swoje dane. To oczywiście teoria, bo w praktyce jeszcze nie doświadczyłem i mam nadzieję, że nie doświadczę.
    Bla, bla, bla. Kto jak woli oczywiście, ale już to przerabiałem. Nic mi nie zastąpi zwykłego dysku z kopią plików. Bez żadnych obrazów, kompresji, innego systemu plików. Na to trzeba mieć czas, czasami innego kompa itd. W moim przypadku to się nie sprawdziło.

Jak ktoś chce obraz 1:1 to pewnie jest to wygodne rozwiązanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Bla, bla, bla. Kto jak woli oczywiście, ale już to przerabiałem. Nic mi nie zastąpi zwykłego dysku z kopią plików. Bez żadnych obrazów, kompresji, innego systemu plików. Na to trzeba mieć czas, czasami innego kompa itd. W moim przypadku to się nie sprawdziło.

Jak ktoś chce obraz 1:1 to pewnie jest to wygodne rozwiązanie.
    do poczytania

Domyślnie

Strasznie jestem rozczarowany ze nie dostałem w sobotę, siedzę jak na gwoździach i czekam, na banana
    Kiedyś bawiłem się dreambox-em a teraz przyszedł czas na serwer

Uprawnienia umieszczania postów