Potrzebuję program, który co jakiś czas sprawdzi zawartość katalogu A i przerzuci ją do katalogu B. Chodzi o automatyczną kopię zapasową. Na upartego można by to zrobić plikiem wsadowym uruchamianym przez systemowy harmonogram, ale mi się nie chce bawić... Chciałbym coś, co będzie miało kawałek jakiegoś interfejsu, będzie sobie można poklikać, powskazywać co, skąd i dokąd. Ponad to, musi umieć robić kopię przyrostową. Najlepiej jakby był za free lub do kupienia za grosze.
Żeby nie było, do teraz, co jakiś czas wyjmowałem dysk z szuflady i wkładałem go do komputera, przekopiowywałem ręcznie pliki, wyjmowałem dysk z komputera i chowałem do szuflady. Ale sobie przypomniałem, że przecież w szafie mam NAS D-Linka, który stoi i się kurzy, bo nie nadawał się do tego, do czego go na początku chciałem użyć. A jako zwykły pojemnik na pliki nada się zupełnie. Potrzeba tylko programiku, który skopiuje katalog z jednego dysku na drugi (sieciowy). Wiem, że takich wątków było już kilka, ale wszystkie dosyć mocno nieświeże, nie chciałem archeologii uskuteczniać. Tam przewijał się Acronis. Czy ten program by się do moich zastosowań nadał?