Close

Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 291

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    A powiedzcie mi, czy to, że to są Intel Atom, czy Tegry 3/4, robi wielką różnicę w używaniu na co dzień- zakładając, że tablecik nie jest głównym narzędziem do pracy?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
    Przy używaniu do rozrywki - nie zrobi większej różnicy.
    Będzie natomiast różnica gdy będzie się chciało korzystać z bardziej zaawansowanych funkcji Androida - np. USB (nie pendrivey itp, ale np. aparat, drukarka)
    Tu już inaczej jest rozwiązane działanie na ARM i x86 i nie wszystkie aplikacje będą działały, bo wymagają oddzielnych wersji pod x86, których w dość dużej części jeszcze nie ma.

Natomiast Atom wydaje się mieć większa wydajność niż ARMy.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Tzn. ze USB robi wiekszy problem na ARM, niz na Atomie?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Tzn. ze USB robi wiekszy problem na ARM, niz na Atomie?
    Nie. Pewne funkcje USB są inaczej rozwiązane w API na ARM i x86. Część aplikacji nie została jeszcze dostosowana do x86.
    Nikon

Domyślnie

Ok. Dzieki.
    To jak myslicie, z tych wszystkich dzisiejszych tabletow 10 calowych, (poza Apple) czy Asus T100 ma jakas konkurencje? Bo ja nie widze..
    wiem, ze slaba rozdzielczosc i lepszy bylby t701, ale jego nie ma jeszcze i pomijam 3g w tablecie, Asus t100 ma usb 3, ma Windowsa 8, wiec nie ma tez zadnych ograniczen..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Ok. Dzieki.
    To jak myslicie, z tych wszystkich dzisiejszych tabletow 10 calowych, (poza Apple) czy Asus T100 ma jakas konkurencje? Bo ja nie widze..
    wiem, ze slaba rozdzielczosc i lepszy bylby t701, ale jego nie ma jeszcze i pomijam 3g w tablecie, Asus t100 ma usb 3, ma Windowsa 8, wiec nie ma tez zadnych ograniczen..
    Aktualnie, to T100 chyba nie ma żadnej konkurencji.
    Co do systemu - nie jestem pewien jak teraz, ale kiedyś na Atomy była tylko wersja Basic, więc okrojona 32b wersja.
    Nikon

Domyślnie

Raczej tak, to wersja 32 bit. Zawsze cos nie tak, tak samo TF701T, jest piekny, ma fajna rozdzielczosc, ma wszystkie standardowe porty, ale jest na Androidzie.. gdyby tylko mial W8 64bit..

A swoja droga jak tablet ma Androida, mozna wgrac Linuxa, albo Windowsa? (tak tylko z ciekawosci pytam)

Domyślnie

ARMowe wersje linuxa najprwdopodobniej da się zainstalować ( bo czemu nie? ), ewentualnie, trzeba będzie kilku mniejszych i większych modyfikacji systemu, kernela, sterowników...
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 15-12-2013 o 16:48
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Mój znajomy dzisiaj wystawił Asusa TF300tg w całkiem fajnej cenie. Czy warto kupić sobie taki tablet z klawiaturą zamiast netbooka za 1200zł?
    Głównie korzystałbym go do karty na internet z oranża
    Naucz się czytać

Domyślnie

Dobra, instalacja linuksa na tablecie mija sie z celem, wiec pytanie moje bylo nie przemyslane.
    GonzoG, jeszcze sobie pomyslalam dlaczego wersja 32bit bedzie ograniczona?
    32 bit, ma oganiczenie co do ilosci ram, ale przeciez w tabletach standardowo juz montuja 2gb, wiec w czym ma ograniczac te 32 bit?
    Aplikacje sciagniemy przeciez zarowno pod 64 bit i 32 bit.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Raczej tak, to wersja 32 bit. Zawsze cos nie tak, tak samo TF701T, jest piekny, ma fajna rozdzielczosc, ma wszystkie standardowe porty, ale jest na Androidzie.. gdyby tylko mial W8 64bit..

A swoja droga jak tablet ma Androida, mozna wgrac Linuxa, albo Windowsa? (tak tylko z ciekawosci pytam)

Ale to chyba nie jest jakiś problem z tym w8 32 bit?
    Jak winda, to w zasadzie nie ma problemu właśnie z urządzeniami pod USB, tyle że wtedy to przypomina w zasadzie pomniejszony laptop...

Ja zastanawiam się jednak nad Lenovo B6000. Dziś miałem przyjemność toto pomacać i dłużej się już pobawić.
    Obraz ostry, mimo że rozdzielczość na papierze nie powala, ale jak na taką wielkość matrycy, jest w sam raz. Podpórka jest niezłym bajerem. Ma 3g, co jest ważne dla mnie. Reaguje na dotyk błyskawicznie. Bateria ponoć długo trzyma. A że grać raczej nie będę, więc parametry jak najbardziej OK. Należałoby jeszcze znaleźć jakieś etui, ale może być ciężko, gdyż wymiary nie są standardowe (ze względu na baterię i podpórkę)

Czy Lenovo zalicza się do firm markowych, hmm... W sumie, IBM to nie jest.
    Ale wygląda zachęcająco.
    Ostatnio edytowane przez jerryjola ; 15-12-2013 o 18:29
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów