Close

Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 291

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Jeszcze jeden silny argument skierowany do tych, którzy ganiają za tanim szajsem.
    Ciekawe, ze ipadow nawet nie tkneli
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Ciekawe, ze ipadow nawet nie tkneli
    Oryginałów nie, ale ...
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Większość niezgodności dotyczy zasilaczy, nie tabletów jako takich.
    Tylko w dwóch wypadkach niezgodność dotyczyła zaburzeń promieniowanych, co też nie oznacza, że nie dotyczyło to zasilaczy.
    W skrócie, przy tablecie podłączonym do ładowarki mogą wystąpić zakłócenia innych urządzeń podłączonych do tej sieci.

Niezgodności dotyczących braku deklaracji zgodności czy niewłaściwego oznakowania, nie ma nawet co komentować, takie rzeczy załatwia się kserokopiarką i naklejkami.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    O, nie ma tak dobrze....
    Powiedz mi, a do czego potrzebny jest Tobie slot na karty SD w tablecie?
    Mogę się domyślać, że np. do zrzucania zdjęć z aparatu.
    To może lepiej mieć wejście na usb (normalne, takie jak np. a Acerze Iconi A501) i podpinać czytnik na karty do tabletu?

Ten T100 też fajnie wygląda, ma pełną Windę (ciekawe, czy można pracować bez używania okienek - na klasycznym pulpicie).

Moim skromnym zdaniem, producenci specjalnie tak projektują sprzęt, aby żaden z nich nie był idealny - to temu brakuje wejścia na karty SD, a innemu brakuje 3G i złącza usb (normalnego). Przez to mamy mętlik w głowie.

Mnie ostatnie przyszedł na myśl dell xt2 - laptop ale z funkcją tabletu.
    Nie chce zgrywac zdjec z aparatu, ale wlasnie wygodnie bylo by czasem, po prostu wyciagnac karte z aparatu i wlozyc w taki slot, by moc je obejrzec, albo pokazac innym.
    Dobrze tez, ze jest wejscie USB, bo mozna tez podlaczyc nawet dysk i wtedy ew. zgrac zdjecia z takiej karty, lub bezposrednio z dysku je obejrzec.
    Dlatego ten T100 mniej mi pasuje bo pomimo, ze ma Windowsa, nie ma standardowego wejscia SD.
    Napisales, ze "nie ma tak dobrze", no wlasnie czytalam, ze Asus wlasnie szykuje sie do produkcji by byl dual boot, to jest mozliwe, moze nawet w styczniu sie o tym dowiemy.
    Tak wiec taki T701 z dual botem i wiecej nic nie chce... Poza tym podoba mi sie wlasnie ten model.
    Dell o ktorym wspomniales to raczej laptop, a to ze ma funkcje tabletu nie bralabym tego pod uwage, duze i ciezkie. Tablet ma byc maly, lekki, funkcjonalny.
    Wymagasz by Twoj tablet mial 3G, a te sa zazwyczaj troche drozsze i jezeli nie mozesz sie bez tego obejsc, to chyba tez jest ciezko wybrac?
    A co powiesz o Lenovo S6000-H? Ma 3G i fajna cene. Do tego panel IPS. a ja zostane przy Asusie.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk
    Mój znajomy dzisiaj wystawił Asusa TF300tg w całkiem fajnej cenie. Czy warto kupić sobie taki tablet z klawiaturą zamiast netbooka za 1200zł?
    Głównie korzystałbym go do karty na internet z oranża
    Zapytam raz jeszcze, bo raczej to jest wątek do tego przeznaczony :P
    Naucz się czytać

Domyślnie

A co byscie wybrali:
    TF701T czy T100? Ten pierwszy jest na Androidzie i ma ladna rozdzielczosc: 2560x1600 + standardowy port SD/SDXC, ten drugi to taka wersja basic, gorsza rozdzielczosc i bez standardowego portu SD, ale za to z Windowsem 8. Nie powiem chodza mi po glowie te dwa, tym bardziej ze prawdopodobnie TF701T bedzie do dostania.. o 100 euro drozszy.

Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A co byscie wybrali:
    TF701T czy T100? Ten pierwszy jest na Androidzie i ma ladna rozdzielczosc: 2560x1600 + standardowy port SD/SDXC, ten drugi to taka wersja basic, gorsza rozdzielczosc i bez standardowego portu SD, ale za to z Windowsem 8. Nie powiem chodza mi po glowie te dwa, tym bardziej ze prawdopodobnie TF701T bedzie do dostania.. o 100 euro drozszy.

To zależy do czego potrzebujesz...

Ja bym zastanowił się jeszcze nad czymś takim, jak kolega wcześniej pytał:
    GALAXY Note 10.1 2014 Edition LTE 16 GB
    Nie miałem tego w rękach, ale widziałem w siec jego możliwości - jak dla mnie jest to właśnie kwintesencja tabletu.
    Czasami używam jako notatnika w pracy Fujitsu Stylistic 5112. Procek C2D 2x1.33, 4 GB ram, Win8.1, bateria nie nowa, ale wystarcza na jakieś 5-6 godzin pracy, chyba że włączone mam 3G (przez PCMCIA). Chodzi toto jak burza, ale co najważniejsze, można nie tylko pisać, ale rozpoznaje (winda) świetnie pismo. A dzieci bawią się rysując.
    Nie obrabiam zdjęć, bo monitorek ma naciągane 12 " i 1024x768.
    I jak na dziś, duża część tabletów nie dorównuje mu wydajnością czy funkcjonalnością. Duży minus to wielkość i waga.

Ja brałbym , gdybym miał nieco więcej kasy (samochód w serwisie, wiec kasy już nie mam...), to wziąłbym tego Samsunga (rysik!!!) albo TF701T . Dla mnie taki tablet ma mi zastąpić laptopa, ale nie jako narzędzie pracy na co dzień. Nie muszę mieć Windowsa.Wolę rysik i rozpoznawanie pisma, lekkość.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    wziąłbym tego Samsunga (rysik!!!) albo TF701T . Dla mnie taki tablet ma mi zastąpić laptopa, ale nie jako narzędzie pracy na co dzień. Nie muszę mieć Windowsa.Wolę rysik i rozpoznawanie pisma, lekkość.
    Ja bym chciala TF701T z Windowsem, lubie okienka. (Windows phone i RT sie nie licza).
    Natomiast najlepiej by bylo, dual boot Windows+Android. Takie cos ma tylko Transformer Book Trio.
    Dzis bylam w Media Markt, ale niestety nie bylo zadnego z nich.
    W styczniu Asus zapowie cos nowego, ale nie licze na to, ze bedzie cos fajniejszego od TF701T.
    Samsungiem sie nie interesuje, ani innym tabletem, bo tylko Asus oferuje to, co bylo by mi potrzebne czasami, duzy slot na karty SD.. a ten ma tylko model TF701T.

Domyślnie

Niektorzy patrza na tablet pod wzgledem funkcjonalnosci. Do ipada nawet nie da sie wlozyc dodatkowej karty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Niektorzy patrza na tablet pod wzgledem funkcjonalnosci. Do ipada nawet nie da sie wlozyc dodatkowej karty.
    No i co z tego? Mnie to nie przeszkadza i nie uważam, żeby brak możliwości włożenia karty w jakikolwiek sposób wpływał na funkcjonalność urządzenia. Może nie feruj takich wyroków, bo każdy w inny sposób postrzega funkcjonalność i każdy kupuje urządzenie, które najbardziej mu odpowiada. Nie pasi Ci iPad, to go nie kupuj, ale też nie miaucz, jaki to on niefunkcjonalny.

Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów