ARMowe wersje linuxa najprwdopodobniej da się zainstalować ( bo czemu nie? ), ewentualnie, trzeba będzie kilku mniejszych i większych modyfikacji systemu, kernela, sterowników...
Szukaj
ARMowe wersje linuxa najprwdopodobniej da się zainstalować ( bo czemu nie? ), ewentualnie, trzeba będzie kilku mniejszych i większych modyfikacji systemu, kernela, sterowników...
Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 15-12-2013 o 16:48
d70s + N18-70 + N55-200
Mój znajomy dzisiaj wystawił Asusa TF300tg w całkiem fajnej cenie. Czy warto kupić sobie taki tablet z klawiaturą zamiast netbooka za 1200zł?
Głównie korzystałbym go do karty na internet z oranża![]()
Naucz się czytać
Dobra, instalacja linuksa na tablecie mija sie z celem, wiec pytanie moje bylo nie przemyslane.
GonzoG, jeszcze sobie pomyslalam dlaczego wersja 32bit bedzie ograniczona?
32 bit, ma oganiczenie co do ilosci ram, ale przeciez w tabletach standardowo juz montuja 2gb, wiec w czym ma ograniczac te 32 bit?
Aplikacje sciagniemy przeciez zarowno pod 64 bit i 32 bit.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
jerryjola, jesli chodzi o W8 i 32 bit, to przeczytaj moj post wyzej, pomyslalam pozniej, ze to wlasnie nie powinno robic problemu, jak GonzoG wspomnial, ze to wersja "okrojona".
I co do Lenovo, mysle ze to podobna polka Asus, Samsung, Lenovo.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Sorrki, nie zauważyłem...
Albercik wie lepiej...
d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,
GonzoG napisał o tym, że na urządzenia z Atomami była dawana wersja Basic systemu, 32 bitowa, okrojona, a nie, że 32 bitowa wersja jest/była okrojona.
d70s + N18-70 + N55-200
Kiedyś miałem eeePc, ale nie pamiętam, jaki to był system - czego mu brakowało.
Plusem windy jest właśnie współpraca z urządzeniami na usb jak drukarki - na przykład.
Chociaż - jak dla mnie to też nie jest problem. Ja mam hp-ka, jakiś duży kombajn na WiFi. Do tego ma coś takiego jak HP ePrint - wysyłam plik typu jpg, doc, pdf na maila przypisany do dukarki i mi drukuje. Próbowałem ostatnio z komórki i działa.
Albercik wie lepiej...
d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,
Kurtz, zaszlo male nieporozumienie z mojej strony.
dopiero pozniej zdalam sobie sprawe ze 32 bit nie powinno stanowic problemu.
Szkoda tez, ze tylko Asus wpadl na taki dosc ciekawy pomysl projektujac taki tableto-laptop.
Bo T100 na pewno znalazl wielu zwolennikow, dla tych ktorzy nie widza czego tak naprawde chca / potrzebuja.. czy tylko tablet, czy moze taki mini-laptop, w malym opakowaniu. W kazdym razie linia Asusa (transformerow) na przyszly rok zapowiada sie dosc ciekawie.
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Skontaktuj się z nami