Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: shine

Domyślnie

Nie jestem żadnym ekspertem w tego typu fotografii ale tak po prostu bardzo mi się ten obrazek podoba - i od strony estetycznej, i od strony technicznej.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

całkiem ok, razi mnie tylko, że kolia wchodzi idealnie na lewą gałkę oczną.

PS. Pochwalisz się co była przed obiektywem i jak daleko? Ja kombinowałem z celofanem, ale zamiast blików dawał mydło
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Dzięki za opinie
    Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta

PS. Pochwalisz się co była przed obiektywem i jak daleko? Ja kombinowałem z celofanem, ale zamiast blików dawał mydło
    Jasne - Próbuję różnych metod, na razie ta jest widać najskuteczniejsza, a jest to szybka z małej antyramy i na niej porobiłem kropelki kleju na ciepło. Odległość od obiektywu zależy jakie bliki chcesz uzyskać i jakiego szkła użyjesz.
    Tu miałem 85 i miałem dość blisko szkła.
    Z celofanem też teraz próbuję, ale chce zrobić nasadkę na obiektyw aby przysłaniał po bokach tylko

Domyślnie

szybka+klej, proste i skuteczne. Będę musiał spróbować.

Ja owijałem celofanem tulipana od obiektywu i mocowałem to na gumkę. Jednak ciężko zapanować nad tymże celofanem (prostuje się), a jak łatwo się domyślić bliki powstają tylko na zgięciach.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Uprawnienia umieszczania postów