Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Ostrość Sigma 17-50

Witam kolegów, Sigma 17-50 jest podpięta pod d 7000
    ustawiam np 50 mm 2,8 i 1,60 s lampa skierowana w sufit
    celuję w oko modela i raz to oko jest ostre,a raz mydlane
    zestaw niema problemu z bf czy ff , i pytanie moje czy może to być spowodowane moimi telepiącymi łapami? przy tak małej go.
    Dodam że stabilizacja oczywiście na on.

Domyślnie

Pewnie BF, ale tak bez zdjęcia trudno cokolwiek powiedzieć.

Domyślnie

na jakiej podstawie stwierdzasz, że nie ma bf/ff skoro masz problemy.
    U mnie w d7000 z 85 1.8G było bardzo podobnie, o ile na statycznych obiektach w miarę powtarzalnie trafiał w punkt to przy ruchu sobie nie radził. Mikrokalibracja na -15 załatwiła sprawę i teraz jest zadziwiająco dobrze. Rzadko się zdarza, żeby nie trafił. D7000 to naprawdę fajna puszka.
    Kolejna sprawa może być problem, że te nowe body "gryzą się" z niektórymi sigmami, ale to przejawia się w trochę inny sposób
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damiankck Zobacz posta
    U mnie w d7000 z 85 1.8G było bardzo podobnie, o ile na statycznych obiektach w miarę powtarzalnie trafiał w punkt to przy ruchu sobie nie radził. Mikrokalibracja na -15 załatwiła sprawę i teraz jest zadziwiająco dobrze. Rzadko się zdarza, żeby nie trafił. D7000 to naprawdę fajna puszka.
    Kolejna sprawa może być problem, że te nowe body "gryzą się" z niektórymi sigmami, ale to przejawia się w trochę inny sposób

Wiem że d7000 to fajna puszka dlatego kupiłem wraz z sigma.
    Tylko że model stoi w jednym miejscu ja cykam dwie fotki i jedna lepsza druga gorsza, ale nie zawsze tak jest, robiłem testy na tablicy wyglądalo że jest ok, więc sam już niewiem ,a niestety mam narazie tylko jedno szkielłko.

Domyślnie

Zdjęcia robisz z zewnętrzną lampą na body? Jaką? Może wyłącz w niej wspomaganie AF i używaj tego z body.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Zdjęcia robisz z zewnętrzną lampą na body? Jaką? Może wyłącz w niej wspomaganie AF i używaj tego z body.
    Zgadza się zazwyczaj używam lampy Metz af 50

Domyślnie

Możesz napisać coś więcej o tym innym sposobie ?
    I na czym to "gryzienie się" polega
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

słyszałem, że nowe puszki nikona nie współpracują dobrze z obiektywami sigmy, nie przenoszą całej elektroniki, puszka wyrzuca błędy. Takie coś mówił mi gość podczas gdy kupowałem aparat. Czy ktoś tego doświadczył to nie wiem.
    NIKON

Domyślnie

słyszałem, że nowe puszki nikona nie współpracują dobrze z obiektywami sigmy, nie przenoszą całej elektroniki, puszka wyrzuca błędy. Takie coś mówił mi gość podczas gdy kupowałem aparat. Czy ktoś tego doświadczył to nie wiem.
    Sigma 17-50 2.8 i dziwne zachowanie D7100

Ja bym jednak nie powiedział, że nie współpracują dobrze.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Nie wiem jak puszki Nikona (nie wiedziałem, że nikon produkuje konserwy), ale aparaty Nikona współpracują całkiem dobrze z Sigmą 17-50. Mam D90 i D7100: z pierwszym nie ma problemu, z drugim typowe blokowanie pomiaru światła na 1 min. i skokowe przewijanie obrazu przy podglądzie zdjęcia. Cała reszta działa tak, jak powinna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów