Tym wyzwolisz lampę reporterską i studyjną.
Szukaj
Tym wyzwolisz lampę reporterską i studyjną.
Body kilka słoików i inne graty
Myślałem, że na pilocie Phottix ustawię odpowiedni kanał częstotliwości i lampa DPs III Jinbei zadziała.
Rozpatrując pilot JB-RC dedykowany do lamp DPs III Jinbei, nie znalazłem do niego odbiornika, który wyzwalał by SB-800.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
Niestety producenci staraja się by ich urządzenia były niekompatybilne. Nawet bywa, że jeden producent robi różne serie, które ze soba "nie gadają" (Phottix Odin i Atlas).
Ta sama częstotliwośc też niczego nie gwarantuje, są rózne kanały, ta sama cyferka w róznych produktach nie musi oznaczac tego samego.
Do wyzwalania SB800 nie potrzebujesz niczego. Ustawiasz lampę w tryb SU4 - SB800 ma wbudowaną fotocelę.
Poszukiwane wyzwalania radiowego raczej będzie skazane na niepowodzenie, chyba, że jinbei wypusci takie dodatkowe proste odbiorniki. Dziwne wręcz, że tego nie robią.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-12-2013 o 02:03
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Wyzwoli, ale nie będzie miał sterowania lamp Jinbei.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Dziękuję Jacku za zwięzłe odpowiedzi, przeczytałem cały temat http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...204548&page=71 wiele mi to rozjaśniło. Prawdopodobnie kupię na początek jeden zestaw Pixel King Pro z polskiej dystrybucji, następnie poczekam na zakup samego odbiornika King X (jak będą dostępne w Polsce) lub trzeba będzie kupić w świecie. Albo dokonać zamówienia zestawu 1 nadajnik oraz 2 odbiorniki, lecz takiej konfiguracji obecnie w Polsce brak (a szkoda).
Ostatnio edytowane przez Wojteksw ; 04-12-2013 o 22:30
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
Skontaktuj się z nami