Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tym wyzwolisz lampę reporterską i studyjną.
    Body kilka słoików i inne graty

Domyślnie

Myślałem, że na pilocie Phottix ustawię odpowiedni kanał częstotliwości i lampa DPs III Jinbei zadziała.
    Rozpatrując pilot JB-RC dedykowany do lamp DPs III Jinbei, nie znalazłem do niego odbiornika, który wyzwalał by SB-800.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Myślałem, że na pilocie Phottix ustawię odpowiedni kanał częstotliwości i lampa DPs III Jinbei zadziała.
    Niestety producenci staraja się by ich urządzenia były niekompatybilne. Nawet bywa, że jeden producent robi różne serie, które ze soba "nie gadają" (Phottix Odin i Atlas).
    Ta sama częstotliwośc też niczego nie gwarantuje, są rózne kanały, ta sama cyferka w róznych produktach nie musi oznaczac tego samego.
    Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    nie znalazłem do niego odbiornika, który wyzwalał by SB-800.
    Do wyzwalania SB800 nie potrzebujesz niczego. Ustawiasz lampę w tryb SU4 - SB800 ma wbudowaną fotocelę.
    Poszukiwane wyzwalania radiowego raczej będzie skazane na niepowodzenie, chyba, że jinbei wypusci takie dodatkowe proste odbiorniki. Dziwne wręcz, że tego nie robią.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-12-2013 o 02:03
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Wyzwoli, ale nie będzie miał sterowania lamp Jinbei.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dziękuję Jacku za zwięzłe odpowiedzi, przeczytałem cały temat http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...204548&page=71 wiele mi to rozjaśniło. Prawdopodobnie kupię na początek jeden zestaw Pixel King Pro z polskiej dystrybucji, następnie poczekam na zakup samego odbiornika King X (jak będą dostępne w Polsce) lub trzeba będzie kupić w świecie. Albo dokonać zamówienia zestawu 1 nadajnik oraz 2 odbiorniki, lecz takiej konfiguracji obecnie w Polsce brak (a szkoda).
    Ostatnio edytowane przez Wojteksw ; 04-12-2013 o 22:30
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów