Szukaj
Nikon N10.5 N35 N85 N80-200 S17-50 YN568
Zapraszam do polubienia strony
Jakoś mi ten HDR nie podchodzi, natomiast dwójka dynamiczna, mogłaby mieć jakiś element ostry
Nowy sezon, nowe doświadczenia.![]()
Te zdjęcia robione były jeszcze d40 z kitemw tamtym miejscu zdecydowanie przydałaby się lampa albo jakieś 1.8
teraz chyba zdjęcia wyszlyby mi lepiej ;
Kurcze, nie :/
HDR nieostry i po prostu brzydki...
Drugie również nieostre, ciemne.
W tym sezonie będzie lepiej![]()
Na poczatku tez mi srednio pasowal ale ostatnio przynioslam go z labu i wyglada super! Jak grafika 3d
tak jak mówią inni, o HDR'rze po prostu zapomnijrobienie ze zdjęcia choinki sensu nie ma. lampa + 50tka na małej przysłonie to na pewno lepsza opcja, żeby bardziej wyizolować "bohatera" zdjęcia + zamrozić ruch. bierz też pod uwagę tło. w przypadku panningu jest to ułatwione bo zostaje ono naturalnie rozmyte po przez ruch aparatu jednak w momencie jak masz np możliwość umieszczenia postać na czystym tle (jednolita ściana, niebo itp) to szukaj takich możliwości, żeby wszystko się zwyczajnie nie zlewało. powodzenia w nadchodzącym sezonie.
FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800
HDR - bardzo rzuca się światło nieregularne. Wygląda nienaturalnie po prostu, co - mnie(!) - całkowicie nie pasuje.
A Konwa... on jest po prostu za szybki na ostre zdjęcie![]()
Jeśli oczekujesz konkretnych rad i wskazówek - nie usuwaj exifów.
1 - Ten pseudoHDR tragiczny. Nie gniewaj się za szczerość, ale kompletnie nie pasuje do tego typu zdjęć. Zamiast tego przydałaby się mniejsza GO, by nieco zniwelować ten płot w tle i ja skadrowałbym to ciaśniej. Na zdjęciu kolega Pixon o ile mnie oko nie myli? Ciężko rozpoznać z takim wyrazem twarzy
2 - Za dużo góry, za mało dołu, Konwa nieostry, bałagan w tle. Na przyszłość stań w miejscu gdzie nie ma innych ludzi i nie będą Ci przeszkadzać w kadrze.
...
Tak to Pixontak się składa że jestem jego prywatnym fotografem
Ostatnio wywolal tego hdra i wyglada naprawdę fajnie. Moim zamiarem nie było 'naturalne ' zdjęcie co było błędem z tego co widzę.
Trudno, na ten sezon mam zamiar kupic 85mm i będę szaleć![]()
ten hdr to niedobry pomysł
Skontaktuj się z nami