Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Platforma

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    drugie zdjęcie to raczej przykład że, technikalia i na dłuższym czasie są dość dobre
    Co nie zmienia faktu, ze brakuje czegos z lewej i platforma nie wyglada tak monumentalnie jak na 1

Maciek ciiiicho...

Domyślnie

Zatem mając odniesienie do dwóch pozostałych prac śmiało można stwierdzić, że to jest fot z całej trójki. Zdecydowanie. Mi się najbardziej podobają światła na filarach tego monstrum.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    tak właśnie chciałem, było tam bardzo dużo czerni, a wyciągnąć ją z D800 nie stanowi żadnego problemu. Można też sobie przełączyć na forum białe i dokładnie obejrzeć fotkę.

Jak już jesteśmy w temacie, ja uważam ze gdybyś przyciemnił u siebie ekspozycje fotka by zyskała. U ciebie jest (mz. oczywiscie) zbyt jasna poświata, co przeszkadza na wydobyciu szczegółowości i klarowności.

ale rzeczywiście są gusta i guściki, więc każdy ma to co chciał pokazać
    Widzę "odświeżoną" serię z platformą
    Przypomina mi się moja "walka" z NEFem z platformą w roli głównej...kiedy my to Janku walczyliśmy? Będzie ze dwa lata
    ...i dylemat rozjaśniać czy w czerniach ja przy swoich zostałem w ciemniejszej tonacji, jeden trochę jaśniejszy obraz ale dwa kadry zostawiłem w smolistych czerniach głównie na niebie ...i te zdecydowanie bardziej mi się podobają, bo przede wszystkim platforma nie wali po oczach ostrymi światłami a po drugie ładnie i delikatnie odcina się od tła. Ale temat smolistych czerni najczęściej jest źle odbierany i krytykowany a w komentarzach pada słowo "ciemno"... tylko czy trzeba wszystko rozjaśniać a zwłaszcza na siłę? ciągnąć za uszy NEfa? Moim zdaniem nie
    A zdjęcia platform są dowodem, że oglądając zdjęcia na białym forum ja zyskuję wiem, że jestem w mniejszości ale nikt mnie nie przekona, że odbiór zdjęć na czarnym forum jest lepszy...
    Ostatnio edytowane przez jacekz40 ; 29-11-2013 o 15:44

Domyślnie

Mnie pierwsza fotografia się bardzo podoba!
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów