Szukaj
Maciek ucz sie bo tak to powinno wygladac od poczatku![]()
i nie zwalaj na snieg!
Jan swietna robota! Dobrze w kadrze, mile kolorki, git ekspozycja. Jestem na duze tak.
Nie będę w wątku harba o swoim zdjęciu się rozwodzić, ale przywołałeś mnie tutaj to Ci tutaj odpowiem. Podoba Ci się klarowne z krótszym czasem i mniejszym rozmyciem wody, co nie jest równoznaczne, że takie być powinnoChociaż mam i takie
to wybrałem do pokazania inne. Gusta są na szczęście różne.
A co do ekspozycji w zdjęciu harba... U mnie czerń wody na dole kadru zlewa się z czarnym tłem forum![]()
tak właśnie chciałem, było tam bardzo dużo czerni, a wyciągnąć ją z D800 nie stanowi żadnego problemu. Można też sobie przełączyć na forum białe i dokładnie obejrzeć fotkę.
Jak już jesteśmy w temacie, ja uważam ze gdybyś przyciemnił u siebie ekspozycje fotka by zyskała. U ciebie jest (mz. oczywiscie) zbyt jasna poświata, co przeszkadza na wydobyciu szczegółowości i klarowności.
ale rzeczywiście są gusta i guściki, więc każdy ma to co chciał pokazać
Dół zdjęcia mógłby funkcjonować jako samodzielny obrazek.![]()
Krzysztof Paszkiewicz
Tutaj brakuje mi czegos po lewej (wiec chyba bym tam ciachnal) i troszke splaszczyla sie platforma przez to, ze 'nogi' sie schowalyReszta przyjemna.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 27-11-2013 o 13:36 Powód: int.
Skoro chciałeś to bardzo fajnie. Napisałem tylko to w kontekście wypowiedzi shaolina mówiącego o git ekspozycji![]()
Może nie tyle powinienem był przyciemnić ekspozycję (???), ile po prostu bardziej domknąć przysłonę, albo skrócić czas naświetleniaPisałem już, że jak się robi podczas opadu deszczu ze śniegiem to nie da się uzyskać klarowności
![]()
I to jest najważniejszeTwoje mi się podoba (zwłaszcza ta feeria barw na wodzie), a swoim jestem zachwycony
![]()
Skontaktuj się z nami