Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Johnnie Walker Red Label

Dwie wstawki:

01.

02.

teraz z czystym sumieniem mogę się napić
    Pozdrawiam
    Uzależniony od B Ł Y S K A N I A

Domyślnie

OK, to na moje koślawe oko tak:

1. Dobra kompozycja, ale światło za mocno bite, wolałbym bardziej rozproszone, bardziej miękkie. Wtedy etykietka nie miałaby takich odblasków i przebarwień (no i samo szkło butelki). Trochę ciasno z lewej za szklanką. Do tego butelka jest na górze czymś zakurzona, jakieś paproszki tam są, a to psuję estetykę i sterylny efekt.

2. Pusto. Samą butelkę to osobiście wolę na wprost i w pionowym, wąskim (albo wręcz poziomym, szerokim) kadrze.

I to tyle z marudzenia Bardzo ładne tło za to, bardzo mi się podoba
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Dodam że na 1 skoro w szklance znajduje się część zawartości butelki, to powinno być widać ile ubyło. Teraz to jakbyś nie chciał pić tego Johennie'go tylko inny napój.

Domyślnie

Zgodzę się ze Sławolem, a od siebie zapytam skąd się wzięły te cienie z tyłu? Szczególnie widać je na 1.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    ...a od siebie zapytam skąd się wzięły te cienie z tyłu? Szczególnie widać je na 1.
    Pewnie od zastawek za eksponatami, z za butelki nawet wystaje z prawej strony . Jedynka mi się podoba, ale światło mogło by być bardziej rozproszone.
    Nikon

Domyślnie

Dzięki za odwiedziny i komentarze.

Sławol ten kurz to nie kurz tylko takie szklane wypustki na butelce które odbiły światło. Miałem stęplować ale sobie odpuściłem.
    Cienie faktycznie są od zastawek (zawsze mam dylemat czy robić kilka ekspozycji i potem maskować cienie, tym razem zamiar był następujący - minimalna /kontrast, lekka winieta/ ingerencja w zdjęcie), jednak to co widać po prawej stronie butelki to odbicie światła od dwóch styropianowych płytek które mi doświetlały prawą stronę butelki. Co do światła to softbox 70x90. próbowałem zmiękczyć go za pomocą prześcieradła, jednak w małym pomieszczeniu dało to efekt taki, że dużo światła uciekało mi na ścianę za butelką. Pokój w którym robiłem to zdjęcie ma 2,5x4m i są tam jeszcze meble więc trudno zapanować w 100% nad światłem (brak możliwości postawienia flagi, no chyba że wyniosę kanapę do sąsiada ).
    Uzależniony od B Ł Y S K A N I A

Domyślnie

Aaa, to spoko. Pomijam oczywiście jakieś tam kształty na szkle, ale chodzi mi tylko o te białe kropki
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Uprawnienia umieszczania postów