Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Da się zrobić taką akcję w PS?

hej,
    da się w całości zautomatyzować coś takiego?:

Mam jeden gotowy plik tiff do którego muszę wkleić zdjęcie w konkretnym rozmiarze i zapisać całość jako nowy tiff. i tak 200 razy bo zdjęć jest 200 każde inne a muszę mieć 200 takich tiffów ze zdjęciem w środku.

Trochę nie chce mi się tego robić ręcznie - otwierać plik, wklejać w odpowiednie miejsce zapisywać i następny... da się to jakoś zautomatyzować? żeby ps sam pobierał sobie zdjęcie, robił z nim co trzeba, zapisywał nowy plik i pobierał następne...?

da się w ogóle coś takiego zrobić? z pobieraniem zdjęć i zapisywaniem nowych plików?

mam CS5
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Da się, tylko w drugą stronę.

Najprościej - nie do jednego tifa wklejasz 200 innych, tylko do każdego z 200 innych wklejasz tego jednego. Akcja musi oczywiście zawierać niezbędne manipulacje wielkościami canvas, layerami, itd - ale prościej zrobić akcję żeby za każdym razem PS brał obrazek z folderu i wklajł do niego coś jednego, niż brał coś jednego, a potem wybierał plik z folderu do wklejenia.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Też tak myślałem, żeby może odwrotnie zrobić
    i działa! właśnie się robi, dzięki za pomoc 2pompony
    D780|17-35|35|50|85

Uprawnienia umieszczania postów