Szukaj
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Ehehehe, no właśnie: w szklance trunek, a butelka zamknięta
Ale super fota. Będę miał na wzór na przyszłość, dzięki
Co mi się podoba:
- szklanka, jest super oświetlona, kolorowa, krystalicznie czysta i kropelki na całej powierzchni ładnie widać (jeśli się przyjrzeć, to z tyłu na ściance też są widoczne),
- kolorystyka, czyli tło + drewniany blat/stół,
- kompozycja,
Co się nie podoba:
- może minimalnie się doczepię poziomu stołu, ale to już chyba złudzenie od słojów drewna
No. Poza tym szacuneczek
Jest szansa na zdradzenie warsztatu? Chodzi mi o oświetlenie: czy było jakieś pod stołem bite lub zza pleców, czy to jakiś inny efekt z tym przyciemnianiem z prawej?
Ostatnio edytowane przez Sławol ; 25-11-2013 o 20:08 Powód: Literówki.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
bardzo cie zmartwie ale whisky pije sie z lodem na calym swiecie i jest to klasyk w szczegolnosci dla blendow, bo bardzo mloo miejsc ma na tyle jaj i mozliwosci by zaserwowac "on the rocks" klasycznie z kamykami. to ze niektore gatunki smakuja najlepiej bez lodu i z odrobina wody z tego samego zrodla co ta uzyta do produkownego trunku to zupelnie inna sprawa aczkolwiek dotyczy szlachetniejszych gatunkow niz te przeznaczone co codzinnego spozywania.
pomijam juz fakt ze whisky (jak zreszta kazdy inny alkohol) pije sie tak jak smakuje pijacemu - jak ktos chce dolac mleka to jego wola i najwazniejsze by mu smakowalo
widzialem przypadek gdzie do 30letniego glena kobita dolewala coli. swietokradztwo? byc moze ale skoro jej smakowalo to czemu nie?
jesli chodzi o szklanki - mozna pic nawet z cynowego kubka - wybaczysz jednak ze na potrzeby Klienta serwoana bedzie w oryginalnym szkle dostarczanym przez producenta - zakladam ze wie on lepiej w czym nalezy serwowac produkowany przez niego alkohol. degustacyjna szklanka do whisky to dosc nowy patent - po prostu producenci wzieli wzor z brandy i rumow. wiecej w tym marketingu niz czegokolwiek innego![]()
moglibysmy rozmaiwac na temat alkoholi ich pochodzenia i serwowania godzinami ale to chyba nie ten watek
oups :/ paskudny byk .. przepraszam ...niestety nie moge edytowac moze ktorys z modow pomoze?Fota fajna, ale nazwe lychy w tytule tematu mogles przepisac bez byka :P
polecam sie
hmmm sam nie wiem .. moze faktycznie minimalnie... ale przyznaje z poziomica nie biegalemCo się nie podoba:
- może minimalnie się doczepię poziomu stołu, ale to już chyba złudzenie od słojów drewna![]()
mam nadzieje ze wybaczysz ale publicznie w zadnym wypadkuJest szansa na zdradzenie warsztatu?moge ci zdradzic ze bylo 6 zrodel swiatla.
kiedys jak bede rzucal fotografie i przechodzil na handel marchewka zrobie warsztatymam nadzieje ze ten moment niepredko nastapi
![]()
Ostatnio edytowane przez sailor ; 25-11-2013 o 20:41
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Wcale się nie obrażęWiedza kosztuje i rozumiem, że taki efekt sam sobie wypracowałeś. A pytałem dlatego, że fota bez kręcenia, więc i warsztat widać. Nic to, trza próbować i się uczyć. 6 źródeł światła to już jakaś wskazówka, choć nie podejrzewałem, że aż tyle
Ale nie powiem - tło jest świetne!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
Nie znam się, więc się zapytamTo jest jednak klatka, czy osobno fotografowałeś (i oświetlałeś) butelkę, a osobno szklankę?
najpierw twierdzisz ze rosa na szklance to rozbryzgi od wlewanej whisky, teraz jak ci wytlumaczylem jak to wyglada twierdzisz ze nie bylo tak jak mowie ., za chwile oswiadczysz ze to nie byla butelka whisky tylko mleka a reszte narysowalem...coz - ja nie bede udowadnial ze nie jestem wielbladem, wiem jak robilem zdjecie, mam nawet na to swiadka, bo samemu trudno ogarnac calosc oswietlenia i kadru .. ale Ty i tak wiesz lepiej. jakos nie mam ani checi ani jakiejs wielkiej misji by Cie przekonywac. Nie wierzysz ze tak sie da - nie musisz, nie podoba sie - nie ma obowiazku by sie podobalo. ale nie zarzucaj mi klamstwa w szczegolnosci gdy nie masz pojecia o tym jak bylo robione zdjecie. jesli potrafisz udowodnic ze wykonalem zdjecie inaczej niz opisalem to to zrob.
to jest jedna klatka.
Epatowanie publiki pospolitym Ballantinesem, to dość smutne, szczególnie w kontekście opisów zażyłości z tym trunkiem.
To już trzeba było sięgnąć po 40 letniego Auchentoshan, przynajmniej robiłoby wrażenie.![]()
Medice, cura te ipsum.
E tam, zdjęcie jest dobre technicznie i o to chodzi, a co do trunku, to mogło być gorzej - np. Johnnie Walker czerwony (ew. czarny), opity jak coca-cola chyba![]()
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
jesli zlecisz mi fotografie tejze to z przyjemnoscia wykonam. ba .. nawet zaprosze na szklaneczke.
wychodzi na to ze na forum sa sami krezusi - w dodatku sami degustatorzy.. przykro mi ale ja zarabiam na fotografii a nie na etacie i nie stac mnie na takowe rarytasy
a jesli juz cos wyciagam ze swojej piwniczki to zapewniam cie ze nie po to by fotografowac tylko po to by sie podelektowac smakiem ..przy czym jesli mialbym wybierac cos z lat 60tych to wolalbym armagnaca lub calvadosa
Ostatnio edytowane przez sailor ; 26-11-2013 o 02:07
Skontaktuj się z nami