Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Negatywy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar Pafff
    Miasto
    Osiny k. Częstochowy

Domyślnie Negatywy

Hej, wiecie gdzie można kupić negatywy w Częstochowie. Chodzi mi o jakiś tańsze ponieważ zaczynam przygodę z Analogami

Domyślnie

Kup sobie przez internet, wysyłkowo.

Domyślnie

Jak wyżej (allegro, czarnobiałe, fotonegatyw.. etc) - w sklepie ceny są zwykle z kosmosu, bo nikt juz tego nie kupuje, a wynajęcie lokalu kosztuje, to co w necie kupisz za 16 złotych, w sklepie bedzie kosztować od 20 do 30 złotych. Wyjątek stanowi Rossman chyba tylko - mozesz tam kupić tani film kolorowy, na początek bedzie wielce okej.No chyba że chcesz zacząć z wysokiego c i focić na czyms lepszym.
    Völkchlor

Domyślnie

Powtórzę za kolegami, w sieci taniej.
    Jeśli chcesz na początek spróbować podziałać na bardzo tanich, przeterminowanych co nieco negatywach Kodaka, to napisz do mnie na PW, dam Ci namiar na aukcję.
    A jeśli interesują Cię materiały świeże, to też napisz, dam Ci namiar na tani sklep.

Oszczędny w słowach Awatar Pafff
    Miasto
    Osiny k. Częstochowy

Domyślnie

Chętnie chciałbym abyś podesłał mi jakiś sklep

Domyślnie

www.bratex.org
    www.czarno-biale.pl
    www.fotograf-sklep.pl

Nie kupuj taniego albo przeterminowanego badziewia, szkoda kadrów i pieniędzy.

Domyślnie

Internet to nie tylko niższa (lub normalna, zależy jak patrzeć) cena, ale też większy wybór. Sprzedawcy internetowemu towar szybciej schodzi i może sobie pozwolić na trzymanie kilku modeli klisz więcej niż te najlepiej schodzące.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriansocho Zobacz posta
    ISprzedawcy internetowemu towar szybciej schodzi i może sobie pozwolić na trzymanie kilku modeli klisz więcej niż te najlepiej schodzące.
    Przez to twoje sformułowanie model kliszy, wybraziłem sobie plastikowy zestaw do sklejania 1:1 kasetki na film, z kalkomanią i farbką do pomalowania, taki jak samoloty

Swoją drogą... Ciekawe czy byłby popyta na sklejane plastkiowe modele aparatów i obiektywow...
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Swoją drogą... Ciekawe czy byłby popyta na sklejane plastkiowe modele aparatów i obiektywow...
    Są do kupienia aparaty do sklejania, obiektyw zawiera jakieś dwie soczewki z PMMA czy czegoś w tym stylu, otrzymujemy aparat analogowy, który jednak nie jest modelem żadnego istniejącego aparatu.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Kuba, mówisz-masz

http://www.chinonshop.com/products/diy-film-camera-kit

Nawet zdjęcia robi, a co.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów