Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 158

Wątek: Adobe CC

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie wiem jak można to obejść.
    1. Dokonując zakupu potwierdzasz, że zgadzasz się z warunkami. Które są takie (w skrócie):
    2. Umowa jest na rok z gwarancją utrzymania ceny przez Adobe
    3. W tym czasie zobowiązujesz się co miesiąc do zapłacenia kasy zgodnie z warunkami sprzedaży
    4. Co miesiąc aplikacja musi połączyć się z netem celem ... itd.

Jedyne czym Adobe ryzykuje, to tym że zerwiesz umowę i przestaniesz płacić. Czy oprócz zablokowania aplikacji są jeszcze jakieś sankcje za zerwanie? Przyznam, że nie będąc tym zainteresowany - nie przeczytałem
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Czy oprócz zablokowania aplikacji są jeszcze jakieś sankcje za zerwanie? Przyznam, że nie będąc tym zainteresowany - nie przeczytałem

no ja uwazam, ze jesli sie do czegos zobowiazuje, to powinienem znac wszystkie warunki. mozna odwaznie zalozyc ze bedziesz w stanie placic przez rok... a jesli z jakiegos powodu nie? fajnie byloby miec swiadomosc na co sie godze "w razie czego".

chocby taka sytuacja, ze ktos placi karta prepaid a pozniej jej nie zasila... ok, traci licencje, apka przestaje dzialac... no a co z pozostalymi miesiacami?

jesli podpisuje umowe na tel kom. to maja moje dane, skladam podpis na umowie i wszystko jest jasne, jest pelna mozliwosc egzekucji tego do czego sie zobowiazuje, a jak tu?

bo to jest wlasnie efekt nieczytania umow. fajnie bo tanio... ale jakim kosztem?

czy ten plan roczny jest tylko zobowiazaniem jednostronnym adobe, ze nie zmieni ceny? czy 2-stronnym. a jesli 2, to na jakich konkretnych zasadach bo nigdzie nie znalazlem jasno sprecyzowanego regulaminu, poza FAQ na stronie, ktory akurat tej kwestii w ogole nie porusza.
    Ostatnio edytowane przez R ; 27-11-2013 o 15:44

Domyślnie

No cóż to pozostaje Ci przeczytać kompletne warunki umowy. Odnośnie zapoznawania się z warunkami: co do zasady się absolutnie zgadzam. Ale w praktyce wychodzę z założenia, że przy tak niewielkich zobowiązaniach szkoda mojego czasu.
    Nawiasem mówiąc; w tym przypadku za Adobe: "Jeżeli jednak w ciągu 30 dni od daty umowy zakup zostanie anulowany, nastąpi zwrot całej kwoty. W późniejszym czasie w przypadku anulowania członkostwa lub usunięcia stanowisk zostanie pobrana opłata w wysokości 50% pozostałego zobowiązania wynikającego z umowy. Aby anulować członkostwo, wystarczy skontaktować się z działem obsługi klienta."

Jak zamierzają to wyegzekwować - nie mam pojęcia. Ale mogę z tym brakiem wiedzy żyć
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Jak zamierzają to wyegzekwować - nie mam pojęcia. Ale mogę z tym brakiem wiedzy żyć
    bo najwazniejsze zeby minusy nie przeslonily nam plusow...

ja jednak wole miec pewnosc. zanim sie do czegos zobowiaze na jakichkolwiek zasadach.

zgodnie z prawem warunki umowy musza byc precyzyjne okreslone a nie dorozumiane.

Domyślnie

Bo najważniejsze jest zachowanie zdrowego rozsądku.

Uprawnienia umieszczania postów