no ale tym sposobem mozna (co nie znaczy ze powinno sie lub ze to pochwalam) obejsc zapis Adobe. w takim razie niech mnie ktos oswieci i pewnie nie tylko mnie - jest jakas forma "umowy" z adobe na rok czy to tylko gwarancja Adobe, ze przez rok nie zmieni ceny a czas korzystania - miesiac, dwa, osiem czy ile nam sie chce wybieramy sami?
moze niech ktos odesle do jakiegos jasnego i zwartego regulaminu tego balaganu... bo odnosze wrazenie, ze kazdy sie na razie domysla a nie wie na pewno co i jak.
doczytalem:
Oferta obowiązuje w przypadku zakupów planu rocznego, który wymaga 12-miesięcznej umowy.
w jaki sposob zawierana jest umowa, bo z pkt widzenia prawa, to chyba umowa winna miec forme, powinna byc jasno sprecyzowana co do postanowien i zaakceptowana podpisem. wiec o jakiej umowie mowimy?
I dalej:
Najlepsze ceny są dostępne w przypadku planów rocznych dotyczących całej usługi, pojedynczej aplikacji oraz usługi Creative Cloud dla zespołów. Te plany wymagają rocznego zobowiązania. Anulowanie planu rocznego po upływie pierwszych 30 dni wiąże się z dodatkową opłatą.
Alternatywą jest skorzystanie z planu miesięcznego, który nie wymaga zobowiązania, ale ma wyższą cenę miesięczną. Wszystkie plany kupione w witrynie Adobe.com są rozliczane w cyklu miesięcznym.
Nigdzie niestety nie ma w jaki sposob zamierzaja egzekwowac roczny plan i kiedy jest naliczna "kara".
Ja przy tak precyzowanych warunkach korzystania z uslugi mialbym powazne watpliwosci... niech ktos, kto jest zainteresowany a jednoczesnie podziela watpliwosci napisze mail do adobe i niech w jakis sposob temat wyjasnia...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami