Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 158

Wątek: Adobe CC

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Nic nie jest pozamiatane. Zapłaciłem kartą prepaid i obciążył mi rachunek (jak powyżej) opłatą za miesiąc. A dalej: zgodnie z informacją wersja CC musi się co miesiąc łączyć z netem aby zweryfikować legalność instalacji. Jak się łatwo domyśleć sprawdza czy nastąpiła płatność. Jeżeli nie (podłączy się lub nie zweryfikuje pozytywnie) dezaktywuje Ci aplikacje. Nie wiem tylko czy od razu, czy po pewnym czasie (podejrzewam że do miesiąca max).

no ale tym sposobem mozna (co nie znaczy ze powinno sie lub ze to pochwalam) obejsc zapis Adobe. w takim razie niech mnie ktos oswieci i pewnie nie tylko mnie - jest jakas forma "umowy" z adobe na rok czy to tylko gwarancja Adobe, ze przez rok nie zmieni ceny a czas korzystania - miesiac, dwa, osiem czy ile nam sie chce wybieramy sami?
    moze niech ktos odesle do jakiegos jasnego i zwartego regulaminu tego balaganu... bo odnosze wrazenie, ze kazdy sie na razie domysla a nie wie na pewno co i jak.

doczytalem:

Oferta obowiązuje w przypadku zakupów planu rocznego, który wymaga 12-miesięcznej umowy.

w jaki sposob zawierana jest umowa, bo z pkt widzenia prawa, to chyba umowa winna miec forme, powinna byc jasno sprecyzowana co do postanowien i zaakceptowana podpisem. wiec o jakiej umowie mowimy?

I dalej:

Najlepsze ceny są dostępne w przypadku planów rocznych dotyczących całej usługi, pojedynczej aplikacji oraz usługi Creative Cloud dla zespołów. Te plany wymagają rocznego zobowiązania. Anulowanie planu rocznego po upływie pierwszych 30 dni wiąże się z dodatkową opłatą.
    Alternatywą jest skorzystanie z planu miesięcznego, który nie wymaga zobowiązania, ale ma wyższą cenę miesięczną. Wszystkie plany kupione w witrynie Adobe.com są rozliczane w cyklu miesięcznym.

Nigdzie niestety nie ma w jaki sposob zamierzaja egzekwowac roczny plan i kiedy jest naliczna "kara".

Ja przy tak precyzowanych warunkach korzystania z uslugi mialbym powazne watpliwosci... niech ktos, kto jest zainteresowany a jednoczesnie podziela watpliwosci napisze mail do adobe i niech w jakis sposob temat wyjasnia...
    Ostatnio edytowane przez R ; 27-11-2013 o 15:38

Uprawnienia umieszczania postów