Close

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 158

Wątek: Adobe CC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Odkopuję temat bo sam poszukuję tejże informacji - jednoosobowa działalność gospodarcza łapie się na ofertę indywidualną za 12,29 euro ?
    Tak. Oczywiście ma być to Twoja działalność gospodarcza i tylko Ty możesz korzystać z tego programu. Jeśli chciałbyś miec pracownika i jemu udostępnić program to musisz kupić wersję dla firm 1-stanowiskową, wtedy możesz korzystać Ty lub Twój dowolny pracownik, oczywiście korzysta tylko jedna osoba w 1 momencie, jak chcesz więcej to kupujesz licencję na tyle stanowisk ile osób bedzie jednocześnie pracowało w PS.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davi4 Zobacz posta
    Do tej pory również płaciłem kartami prepaid i wszystko było ok. Do tej pory... bo pojawił się problem, gdy chciałem zakupić nową kartę (poprzednia straciła ważność). Okazuje się, że część banków (PEKAO, BZWBK) zaprzestało wydawania takich kart, a w innych bankach takie karty są połączone z rachunkami osobistymi. Czy orientuje się ktoś gdzie taką kartę można jeszcze dostać? Ewentualnie jak zapłacić za subskrypcję Adobe CC, bez posiadania karty kredytowej?
    Sprawdź, czy nie możesz zapłacić zwykłą kartą płatniczą - ja tak korzystam z karty BZWBK i działa jak kredytówka .

Domyślnie

Również za Adobe CC płacę zwykłą kartą płatniczą, nigdy nie było problemu, nie musiałem podpinać kredytowej.
    ;]

Domyślnie

Ja ostatnio próbowałem zapłacić swoją kartą płatniczą...i niestety lipa. Adobe uparcie twierdzi, że "dane do faktury nie zgadzają się" i karta jest odrzucana. Sprawdzałem 100 razy i moje dane w banku są w 100% takie same jak wpisałem podczas próby zakupu. W końcu w akcie desperacji doładowałem swoje konto na PayPal, no i jest, udało się! Niestety moja radość nie trwała zbyt długo. Od Adobe dostałem maila z potwierdzeniem zamówienia w którym było napisane:

"Aktualnie występują problemy z systemem przetwarzania zamówień. Twoje zamówienie zostanie wkrótce sprawdzone i zrealizowane. W ciągu 24 godzin otrzymasz wiadomość e-mail z informacją o statusie Twojego zamówienia. Może ona zawierać informacje na temat sposobu pobrania produktu lub potwierdzenia statusu przesyłki."

Kasę z konta PayPal zdjęło a konto nie zostało uruchomione, zamówienie w godzinach wieczornych w magiczny sposób zniknęło i teraz go nie widać. Ze strony Adobe żadnego maila, nic. Z obsługą klienta jeśli uda mi się skontaktować to nie wcześniej niż w poniedziałek.
    2xD750 | 28 1.8 | 50 1.8 | 85 1.8 | 24-70 2.8 | 70-200 2.8| SB800, SB900, SB910 | YN622TX YN622N 2xYN685 |
    Moje WWW

Domyślnie

Jak wygląda sprawa z fakturą wystawianą przez Adobe? Czy konieczny jest europejski NIP?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Również za Adobe CC płacę zwykłą kartą płatniczą, nigdy nie było problemu, nie musiałem podpinać kredytowej.
    Jeśli możesz zdradzić, to w jakim banku masz kartę płatniczą? Właśnie jestem po rozmowie z obsługą Adobe i uzyskałem informację, że aby móc opłacić konto trzeba mieć kartę która obsługuje płatności na zasadzie Direct Debit bez numeru CW.
    2xD750 | 28 1.8 | 50 1.8 | 85 1.8 | 24-70 2.8 | 70-200 2.8| SB800, SB900, SB910 | YN622TX YN622N 2xYN685 |
    Moje WWW

Domyślnie

Ja słówko nei o Adobe, tylko o kartach... Otóż bywając w Europie (ponoć wspólnej) i płacąc tu i ówdzie kartami, a także z domu przez sieć (a to za hotel, a to za bilety, karnety, wejściówki, itp) już nei raz się przekonałem, że karty pomimo identycznego na oko wyglądu (wypukłe, jednego operatora, o jednej nazwie, itd) zachowują się całkiem różnie.

Kiedyś próbowałem zapłacić za hotel w Lizbonie i przysłali mi info, że nie mogą obciążyć karty pomimo paru prób. Zadzwoniłem do banku w czym rzecz, na co mi powiedzieli, że w systemie nie widzą nawet próby obciążenia karty, więć nawet nei wiedzą w czym problem. Hotelarzom podałem drugą kartę i poszło od pierwszego kopnięcia. W Paryżu było identycznie - jedna karta sprawdzała się wszędzie, inna miałą problemy a to w automatach biletowych, a to w sklepach...

Zmierzam do tego, że krata karcie nierówna, nawet jak profanowi wydają się identyczne; czymś muszą się różnić, skoro z jednymi idzie gładko a inne maja pod górkę.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Jak ktoś ma konto w mBanku to jest fajna opcja - można sobie zamówić za 25zł/rok kartę wirtualną, podpiąć ją do swojego konta i korzystać z niej do płatności internetowych. Działa jak karta kredytowa, posiada swój nr rachunku i kod CVV, można zasilać i rozładowywać kiedy się chce. Spokojnie można w ten sposób płacić za pakiet Adobe CC.
    Ostatnio edytowane przez davi4 ; 01-02-2016 o 23:11

Domyślnie

Mam kartę Inteligo i nigdy nie zdarzyło mi się abym nie mógł zapłacić za granicą, zakupy robione w sieci czy jakakolwiek usługę elektroniczną bez względu na kraj czy walutę. Jak by były sklepy, w których płaci się elektronicznymi paciorkami to pewnie też by poszło po aktualnym kursie na paciorki
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davi4 Zobacz posta
    Jak ktoś ma konto w mBanku to jest fajna opcja - można sobie zamówić za 25zł/rok kartę wirtualną, podpiąć ją do swojego konta i korzystać z niej do płatności internetowych. Działa jak karta kredytowa, posiada swój nr rachunku i kod CVV, można zasilać i rozładowywać kiedy się chce. Spokojnie można w ten sposób płacić za pakiet Adobe CC.
    Ja w BZ WBK mam takie coś za darmo

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów