Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Klubowo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Klubowo

Moi drodzy Nikoniarze foto klubowe uskuteczniam już od prawie dwóch lat. I doszedłem do wniosku że czas na zmianę stylu stąd moje pytania - chcę uderzyć w zdjęcia w tym klimacie - jak wiadomo na facebooku EXIFy
    Wcześniej przede wszystkim leciałem na 8mm / czas koło 0.5 / 1 s a teraz doinwestowałem w sigmę 10-20 3.5 i z SB 600 siadłem na SB 900
    wszelkie uwagi na wagę złota, ustawienia lampy, wspomaganie ostrości, ISO, czasy etc

Domyślnie

skoro uskuteczniasz od dwóch lat to wiedze masz chyba spora i doświadczenie równiez by dokładnie wiedzieć jakich nalezy użyc parametrów aby efekt wyszedł taki jak sobie wymyslisz.
    Poza tym jeśli piszesz, ze chcesz zmienić styl i pójść w to co podlinkowałeś - to aż się boje o to co robiłes wczesniej. Bo wybacz ale to powyżej nie jest niczym szczególnym - fotką z lampa w twarz z niedoświetlonym tłem. Po tygodniowym ochleju bym zrobił lepsze hehehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    skoro uskuteczniasz od dwóch lat to wiedze masz chyba spora i doświadczenie równiez by dokładnie wiedzieć jakich nalezy użyc parametrów aby efekt wyszedł taki jak sobie wymyslisz.
    Poza tym jeśli piszesz, ze chcesz zmienić styl i pójść w to co podlinkowałeś - to aż się boje o to co robiłes wczesniej. Bo wybacz ale to powyżej nie jest niczym szczególnym - fotką z lampa w twarz z niedoświetlonym tłem. Po tygodniowym ochleju bym zrobił lepsze hehehe
    a to podobno ja jestem zlosliwy wedle aktualnie panujacych trendow powinienies dostac ostrzezenie za bycie nieuprzejmym i personalna wycieczke choc autor watku chyba nie wykupil opcji immunitetu :P
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Na tamtym zdjęciu nie ma nic nadzwyczajnego... a wręcz przeciwnie - w miarę jasne szkło (f/2.8 -f/4), ogniskowa wygląda na standard - czyli w granicach 40-50mm (dla FX), w miarę krótki czas - zapewne standardowe 1/60s i lampa na wprost.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

hehe. no bo kurna sam wiesz - ileż mozna
    No przecie nie można człowieka głaskac po głowie ze robi super fotki - skoro strzela bubla za bublem i chce wejść na poziom podobno wyżej, który takim poziomem nie jest.
    A sam autor jak na dwa lata pstrykania po klubach to niestety nie ma się czym pochwalić. To co zostało podlinkowane to można przećwiczyć i opanowac podczas jednej imprezy. Chyba się starzeję bo się robie podirytowany jak widze takie watki hehe

Uprawnienia umieszczania postów