Szukaj
Ostatnio edytowane przez wilkolak ; 17-11-2013 o 23:42
Oglądam na lapku.
6,7,9 - suknia jest przepalona - brak szczegółów
6 - ledwo co zauważyłem młodych
Całość po za tymi mankamentami bardzo fajna i przyjemna. 1,8 to moi faworyci. Bardzo luźno , radośnie, mocna obróbka, ale dobrze się to prezentuje.
"Nikon"
Subiektywnie z mojej strony:
1 - super; nawet nie przeszkadza zbytnio zbyt ciemna lewa strona
(dla mnie wygląda to tak jakby młodzi stali na innej planecie a w tle widać było naszą Ziemię)
2 - za jasne, za dużo góry
3 - fajne
4 - super; wywaliłbym zielony słup
5 - fajne; przepalone/przeostrzone?
6 - hm
7 - hm
8 - fajne ale już lekko zaczyna przeszkadzać mi winieta
9 - super; ale przesunąłbym ich w prawy dolny róg (niepotrzebnie w tle pojawia się inna część budowli i zaburza odbiór
10 - fajne; trochę zbyt mocno "wygładziłeś" co widać szczególnie na skórze no i światła w lewym górnym rogu + zielone "ufo" przy takim kadrze przeszkadzają; umieściłeś młodych troche niefortunnie bo "pomiędzy" dwoma budynkami
Ale poczekaj na znawców tematu i, od razu zaznaczam, nie przejmuj sie krytyką![]()
Ostatnio edytowane przez popi ; 18-11-2013 o 10:08
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
Dzięki bardzo. To jest to co lubię. Taka krytyka to jest COŚ a nie "dobre, do bani, pstryk..." - dzięki jeszcze raz.
Teraz kilka słów obrony
josephebeloki - nie wydaje mi się że jest aż tak jasno że nie widać młodych. Mam przed oczami odbitki i jest ok.
Co do przepaleń to przyznam szczerze że nie jestem osobą, której lekkie przepalenie przeszkadza.
popi1612 - co do winiety to bardzo ale to bardzo lubię i jakoś nawet jak staram się obrobić zdjęcie bez winiety to jakoś mi jej psychicznie brak
-na 9 nie było bardzo możliwości ponieważ było mało czasu a na rynku zamojskim było bardzo dużo ludzi.
-na 10 zgadzam się, rzeczywiście nie zwróciłem uwagi na to że stoją pomiędzy budynkami - chyba za bardzo zachwycony byłem tymi światełkami zewnętrznymi - mi się to bardzo podoba.
Dzięki jeszcze raz za krytykę i poświęcony czas.
Winieta czasem nie zaszkodzi ale zdjęcie trzeba tak komponować żeby to nie ona prowadziła wzrok do meritum tylko kompozycja; najlepsi (a mam nadzieję, że do takowych chcesz dołączyć) bardzo rzadko posiłkują się winietą.
Ostatnio edytowane przez popi ; 18-11-2013 o 11:12
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
Jedynka extra, chociaż ja bym trochę inaczej je obrobił
ps. Na kilku, dziwna (moim zdaniem kolorystyka), choćby na 6 - kolor nieba...
kadry bardzo dobre , kolory na większości są mało naturalne ale co kto lubi zapewne trzeba dorosnąć do "zwykłej" obróbki![]()
Obróbka jest w porządku, kolorystyka naturalna. Na niektórych, szczególnie robionych rybim zbyt szeroko kadrowane. Przez to para młoda jest anonimowa.
Nie wiem, co napisać.
Nawet fajne, szczególnie 1, reszta jakaś taka zamglona i nie podobają mi się ustawienia pary młodej takie same na kilku zdjęciach.
Oto ja i moja fotografia ślubna na www.fotofilmkowalik.pl
zdjęcia bardzo okej...ALE!
7 bym wywalił, dlaczego? dlatego, że stopy.. wyglądają jakby były pani młodej i są ogromne, wygląda to wg mnie troszkę nie za fajnie :> czy nie mam racji?
Skontaktuj się z nami