Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Dzięki, sporo mi pomogliście.
    Faktycznie, lepiej dopłacić te 400 złotych i kupić d7000. Co do d7000 i d7100 - te poprawki są chyba zbyt kosmetyczne jak na różnicę w cenie. Niby AF to dobry argument, ale pewnie silnik d7000 i tak będzie dla mnie cudem i wielką ulgą, jako, że całe życie byłam zmuszona lecieć na manualu przez jego brak w d60. Muszę tylko poczytać o tym oleju w d7000 bo jak na razie nie wiem w ogóle o co chodzi. Jeszcze raz dzięki, wątek zdaje się być do zamknięcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clocks Zobacz posta
    Muszę tylko poczytać o tym oleju w d7000 bo jak na razie nie wiem w ogóle o co chodzi.
    Poczytaj tylko nie za dużo. Problemy w nowych puszkach niestety są i trzeba się na to po prostu przygotować. Co się da sprawdzić w sklepie, a co wyjdzie korygować w serwisie, choć bardzo nie lubimy wysyłać aparatu do serwisu. Na ten czas testów przyda Ci się spokojnie stara puszka
    D80 + Sigma 17-70/2.8-4.5 + SB-700 | http://www.flickr.com/photos/anghan/

Domyślnie

Witam ja ok. trzy tygodnie temu kupiłem d7000, w sklepie zero testów ( powiedziano mi że jeśli będą jakieś problemy , to zgłosić się do dwóch dni i wymieniają mi na nowy)
    Podpinam sigme 17-50, ustawiam na 50 i 2,8. i cykam fotki jest ok.
    Plam oleju też narazie niema, więc jestem zadowolony, przesiadlem się z d90 i różnica według mnie ( i nie tylko) jest bardzo duża na korzyść d7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radek35 Zobacz posta
    przesiadlem się z d90 i różnica według mnie ( i nie tylko) jest bardzo duża na korzyść d7000
    Super, podejrzewam w takim razie że moje wrażenia będą jeszcze lepsze, jako, że przesiadam się z bardzo podstawowego modelu

Domyślnie

Nowy ok jak najbardziej zrozumiałe, tylko czasem nie sprzedawaj d60 ja swojego d40x sprzedałem przy przesiadce na nowszy sprzęt i do dziś żałuję. Nie żebym był nie zadowolony z przesiadki na nosze body ale zanim się go pozbyłem zawsze leżało mi to maleństwo na półeczce i na każdy szybki wypad było gotowe, malutkie, leciutkie i bezstresowe nie bałem się go zabrać nigdzie w góry zimą na mróz i na środek jeziora lało czy nie lało bo nawet jak by się coś stało to co ,a jak się dziś zastanowię to za gów... kasę poszło.

Domyślnie

Zdecydowanie nie sprzedawaj D60 - może się jeszcze nie raz przydać jak będziesz wysyłał D7000 na długie tygodnie do serwisu
    Czarny pasek na żółto haftowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezet Zobacz posta
    Zdecydowanie nie sprzedawaj D60 - może się jeszcze nie raz przydać jak będziesz wysyłał D7000 na długie tygodnie do serwisu
    Święta prawda... Serwis Nikona do szybkich nie należy. 3 tygodnie to raczej standard, a czasami nawet i dłużej.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Święta prawda... Serwis Nikona do szybkich nie należy. 3 tygodnie to raczej standard, a czasami nawet i dłużej.
    Jak to dłużej? Pytam z ciekawości - naprawa gwarancyjna ma być przeprowadzona do 14 dni roboczych. po 3 tyg rzecznika praw konsumenta bym odwiedził bezzwłocznie

Domyślnie

Powodzenia
    Czarny pasek na żółto haftowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mazzi Zobacz posta
    Jak to dłużej? Pytam z ciekawości - naprawa gwarancyjna ma być przeprowadzona do 14 dni roboczych. po 3 tyg rzecznika praw konsumenta bym odwiedził bezzwłocznie
    Kolega tu widzę idealista... Zawsze znajdzie się taka klauzula, że w szczególnych przypadkach można ten okres wydłużyć do 28 dni roboczych (np. konieczność jakiejś ekspertyzy lub ściągnięcie części).

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów