Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie big mac - wyzwanie ;P

w nawiazaniu do dyskusji w tym watku:
    http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=230743
    i dziekujac koledze rlat za kopniecie w tylek bym sie wreszcie zmobilizowal.

Big mac zakupiony ok godz 11, zdjecie zrobione ok godz 14. wg zalozen - brak obrobki oraz jakichkolwiek ingerencji w sklad kanapki (niestety dopiero po wyciagnieciu z torby zorientowalem sie ze w bigmacu nie ma keczupu a jest sos tatarski troche to gorszy wizualnie produkt).
    Proba miala za zadanie udowodnienie ze bez uzycia wspomagaczy i produkowania specjalnych wersji da sie zrobic fotografie jedzenia tak by dobrze wygladala. Czy sie udalo ocencie sami:

Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Keczap jest w dabel czizburgerze i to nie jest sos tatarski tylko turbospeszyl big mak sos

Te 'kotlety' wygladaja jak podeszwy afrykanskich sandalow (czyt. tych robionych z opon)... Wzialbym go bardziej z gory i posmarowal czyms te sucharki, ktore udaja mieso bo teraz takie bez blasku Ze swiatlem tez mogles powalczyc, w ulotkach McDonald's jednak lepiej to wyglada...
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 16-11-2013 o 16:59 Powód: lit.

Domyślnie

Kurde, jak dla mnie to on nie wygląda apetycznie. Ale może dlatego, ze jestem po obiedzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Keczap jest w dabel czizburgerze i to nie jest sos tatarski tylko turbospeszyl big mak sos
    nie znam sie rzadko ardzo bywam

Te 'kotlety' wygladaja jak podeszwy afrykanskich sandalow (czyt. tych robionych z opon)... Wzialbym go bardziej z gory i jednak posmarowal czyms te sucharki, ktore udaja mieso bo teraz takie bez blasku
    nie moglem posmarowac niczym sucharkow ani wrzucic ich z powrotem na grilla - zalozenie bylo "bierzesz i fotografujesz - wolno tylko przestawiac"

Ze swiatlem tez mogles powalczyc, w ulotkach McDonald's jednak lepiej to wyglada...
    w ulotkach McD pracuja nad zdjeciem 2 dni w postprocessingu a nie 10 minut ukladania i zrzut z karty

jak chcesz ladniejsza wersje to prosze, specjalnie dla Ciebie :
    w calosci
    i w kawalkach

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

I widzisz - jakbys mial takie swiatlo jak w nowej wrzutce to by byla inna gadka... Trzeba bylo chociaz nasycenie podciagnac bo siakis blady wyszedl bidulek

PS. W kawalkach ukradli srodkowa bule i drugiego kotleta

Domyślnie

To nie wygląda apetycznie. Zresztą każda kanapka z fast-foodu wygląda inaczej na zdjęciu i inaczej po zakupie.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

To ja coś jeszcze dodam

Nr 1 - nie podoba mi się, ale tylko ze względu na "sterylny widok" w tym przypadku. Nie wiem, co było podstawą, ale strzelam, że pleksi Wolałbym więcej góry, mniej dołu, żeby żarcie było "cięższe i bardziej przysadziste"

Sam wygląd mnie nie przekonuje, wygląda jak zmatowiony zegarek z katalogu, a to ociekające tłuszczem i sokami żarło, więc wygląda dość nienaturalnie - jak już wyżej wspomniano. Fotka jest czysta i ostra, to na pewno, ale nie biorę jej jako reklamy do ulotki, czy gazetki/plakatu z jedzeniem. Osobiście wolę nr 2, czyli to z czarnym tłem. Na jedynce wygląda to jak jedzenie z paczki, które dopiero się wkłada do piekarnika/mikrofalówki, a na dwójce widać od razu gotowe do spożycia i aż się nakręciłem, choć wolę durumy i chińszczyznę. Z Maca jem tylko McWrapy czasami

To na czarnym tle podoba mi się o wiele bardziej, jest takie "swojskie", na drewnianym stole, a nie jak podczas operacji w rękawiczkach. Dla mnie lepszy odbiór na pewno, a i jedzenie nie jest suche, tylko takie skwierczące, gorące jeszcze.

W kawałkach nieźle, ale może spróbowałbyś jeszcze zrobić zestaw w poziomie? Tak bardziej artystycznie to porozrzucać, a nie po sznurku z góry na dół?

Pozwolę sobie podrzucić kilka obrazków z Google - same linki, żeby nie rozpraszać uwagi

http://faiblessed.com/wp-content/upl...nch-Cuisse.jpg
    http://www.disassociated.com/images/...urora_food.jpg
    http://blog.blurb.com/wp-content/upl...rl-Kleiner.jpg
    http://thumbs.dreamstime.com/z/medit...s-17684687.jpg
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławol Zobacz posta
    Osobiście wolę nr 2, czyli to z czarnym tłem. Na jedynce wygląda to jak jedzenie z paczki, które dopiero się wkłada do piekarnika/mikrofalówki, a na dwójce widać od razu gotowe do spożycia i aż się nakręciłem, choć wolę durumy i chińszczyznę. Z Maca jem tylko McWrapy czasami
    Slawol - pierwsza fota ajest do dyskusji jaka toczyla sie jakis czas temu - zrobiona packshotowo, bez ingerencji PS, bez dokaldania czegokolwiek - po prostu przywieziona bula bez tuningu, lekko juz wystygnieta. wiadomo ze do foto reklamowej nalezaloby ja przygotowac ale tym razem nie o to chodzilo.

W kawałkach nieźle, ale może spróbowałbyś jeszcze zrobić zestaw w poziomie? Tak bardziej artystycznie to porozrzucać, a nie po sznurku z góry na dół?
    zarwono druga jak i trzeba fota to zdjecia zdjecia zupelnei z innego tematu - zamowione sfocone sprzedane zapomniane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Trzeba bylo chociaz nasycenie podciagnac bo siakis blady wyszedl bidulek
    mialo byc bez obrobki
    PS. W kawalkach ukradli srodkowa bule i drugiego kotleta
    no widzisz.. kompletny brak szacunku dla swietosci

Domyślnie

@sailor - rozumiem, chciałem tylko przy okazji dodać coś od siebie
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski