Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Zupa rybna

Domyślnie Zupa rybna

Z góry dziękuję za uwagi, sugestie i konstruktywna krytykę.
    Ponadto z góry przepraszam za napis, mam nadzieję, że nikt nie będzie oceniał fotografii przez pryzmat tego napisu.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Domyślnie

Ten spławik mi nie leży - szczególnie na 4. Na 6 i 5 ten rozsypany szczypiorek bardziej sugeruje, że je to jakaś ciamajda, albo małe dziecko...no i gdzie jest łyżka??
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Mi też ten spławik nie pasuje - zwłaszcza na 1 i 4. Taki mało spławikowy dla nie-wędkującej osoby.

Poza tym set mi się podoba.

Domyślnie

malo to przypomina zupe rybna. kilka wielkich filetow wlozonych do bulionu. jesli to miala byc wegierska halaszle co sugeruje papryka czosnek i pomidory to zupelnie nie ta konsystencja i brak warzyw. bardzo przypomina to rosyjska zupe uha .. ale wtedy papryka i pomidory sa niepotrzebne. gdyby to miala byc zupa flisacka to z kolei brakuje wszelkeigo wodnego robactwa.
    to co najbardziej cieszy ze zmieniles tlo na ostanich fotach bo zdjecia przestaly wygladac jednakowo
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

ja wędkuję i mi ten spławik tez nie leży
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

nie wiem czy wygląda jak prawdziwa zupa rybna czy też nie. natomiast z czysto technicznego punktu widzenia dla mnie zdjęcia w porządku natomiast zbyt ostro świecone. uważam, że tego typu zdjęcia powinny być oświetlane lekko. w taki sposób, żeby światło przypominało takie które wpada do pokoju przez okno
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

słabe zdjęcia, przede wszystkim przepalone i nie pobudzają kubków smakowych, najlepszym zdjęciem z serii jest to - https://m.ak.fbcdn.net/scontent-b.xx...33533444_n.jpg
    stylizacja lipna, przesadzona ale mega spoko są te deski przygotowane
    to nie jest tak, że jak ma się sprzęt to sie zrobi fajne zdjęcia kulinarne, ten temat trzeba czuć i męczyć modelowanie światła
    navigator_s9 ma racje - albo się robi przy oknie z dobrym światłem albo trzeba próbować oszukać światłem studyjnym dążąc do tego żeby światło wyglądało jak dzienne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wujek Mat Zobacz posta
    dążąc do tego żeby światło wyglądało jak dzienne
    juz nie .. teraz na topie jest nudne do wyrzygania "mystic light"
    poza tym - to nie jest tak ze sotsuje si ejedno swiatlo w fotografii kulinarnej. w zaleznosci od produktu, od tego co sie chce pokazac a przede wszystkim od zyczenia klienta stosuje sie przerozne oswietlenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    juz nie .. teraz na topie jest nudne do wyrzygania "mystic light"
    poza tym - to nie jest tak ze sotsuje si ejedno swiatlo w fotografii kulinarnej. w zaleznosci od produktu, od tego co sie chce pokazac a przede wszystkim od zyczenia klienta stosuje sie przerozne oswietlenie
    co nie zmienia faktu, że taki ostre świecenie wygląda słabo. nie wiem jak na waszych monitorach ale u mnie są to zwykłe przepały.
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez navigator_s9 Zobacz posta
    co nie zmienia faktu, że taki ostre świecenie wygląda słabo. nie wiem jak na waszych monitorach ale u mnie są to zwykłe przepały.
    Niestety oznacza to jedynie tylko tyle ze musisz postarac sie o inny monitor

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów