Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

piszczyk_81 nie wdawaj się w zbędne dyskusje.
    Jeśli reszta zdjęć w kościele będzie udana pod względem kompozycji i obrobiona tak jak 1. to ja jestem za.
    Przeszkadza mi deczko ten szum na 2.
    Spójrz na włosy kobiety na 1. - w/g mnie są przeostrzone.

Domyślnie

Szum może wywołany przez detail extractor z nik software, przyjrzę się temu. Co do 1 być może powinienem włosy potraktować łagodniej.

Wysłane za pomocą palca i przycisku wyślij
    D90, 35 1.8G, 18-105 VR, YN-565EX

Domyślnie

Jak już wcześniej napisano nie wdawaj się w dyskusje z komentarzami. MZ lepiej zbierz sobie wszystkie opinie i komentarze w swojej głowie, na chłodno je przeanalizuj i wybierz te, które twoim zdaniem są słuszne, a potem wyciągnij z tego wnioski.
    Co do samych zdjęć, to jedynka coś w sobie ma i może się podobać, jak reszta będzie szła w tym kierunku to dobrze. 2 to nic ciekawego, ot pstryk jak z komórki, przy tych warunkach powinno to ładniej wyglądać od strony technicznej.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Pokrasik
    Gość

Domyślnie

Pierwsze zdjęcie jest cudne, świetne ujęcie.

Domyślnie

pierwsze zabawy z filtrem analog efex pro

Domyślnie

Czy obróbka w twoim wykonaniu polega na odpaleniu filtra?
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

o tak, odpalenie filtra, a tak przy okazji jeszcze tylko w raw przycięcie, balans bieli, drobne ustawienia ekspozycji, dodanie winietki i może jakieś drobne korekty. A filtr jak filtr, zastosowanie odpowiedniego i dodatkowe małe zmiany w samym ustawieniu filtra, razem z dobraniem ziarnistości.
    W sumie tylko odpalenie filtra w PS.

Domyślnie

Póki co mało głównego bohatera, jedynie profil przysłonięty czapeczką. Moim zdaniem technicznie wcale nie jest źle. Ale warto by było zdecydować się na jednorodną obróbkę i raczej nie taką jak na 3 - mz ciemna, przytłaczająca winieta nie do końca pasuje zarówno do samej okazji, jak i w ogóle do dziecka. Zdjęcie nr 2 po prostu mało ciekawe, jedynka najlepsza i kadrowo i obróbkowo.

Domyślnie

Oprócz jednorodnej obróbki czasem warto trochę poeksperymentować , a miałem okazję do sprawdzenia nowego dodatku do nik software.
    Zdjęcie nr 2 na życzenie rodziców, nie kłóciłem się. Jedyną rzeczą na jaką miałem wpływ to tylko wybór miejsca pod kościołem, a nie było tak łatwo i czasu także brakło.
    Nr 3 to uśmiech matki, ale każdy interpretuje jak chce i nie zabronię tego bo nie i już .

Grundzia
    Gość

Domyślnie

Nie potrzebny był ten efekt ziarnistości.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów