Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: D70s zapytanie

Oszczędny w słowach Awatar Maurys
    Miasto
    Wrocław/Sokołowsko

Domyślnie D70s zapytanie

Witam niedawno kupiłem Nikona D70 nowego w sklepie. Ostatnio w wizjerze pojawiła się cienka elektroniczna kreska(znika po wyłączeniu aparatu). Nie jest to też część elektronicznie wyświetlanej siatki. Przebiega od dolnej krawędzi wizjera do środka. Nie wiem czy jest to wada aparatu czy może występuje ona tam naturalnie i czy może wpływać jakkolwiek na pomiary aparatu lub jakość zdjęć???? Pozdrawiam

Domyślnie

Ile, pytam sie ILE JESZCZE RAZY KTOŚ ZADA TO PYTANIE?! LUDZIE, TAK TRUDNO UŻYĆ OPCJI SZUKAJ?!

Domyślnie

Jest to prawdopodobnie związane z polem autofocusa. Zobacz co się dzieje przy zmianie pola.
    Nikon.

Domyślnie

Tak ma być to zasilanie siatki, spoko
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17663

BTW - admin wprowadził ostatnio zarządzenie, że jak ktoś zapyta o czujnik ustawienia aparatu lub doprowadzenie zasilania do pól podświetlania wybranego punktu AF, to za karę składa się na nowego 70-200 VR. Wartość cegiełki wynosi 1/100 ceny szkła.

Oszczędny w słowach Awatar Maurys
    Miasto
    Wrocław/Sokołowsko

Domyślnie

Dzieki za odp. Padł na mnie blady strach jak to zobaczyłem i przyznaje ze z głupoty nie przeszukałem wczesniejszych postów....

Uprawnienia umieszczania postów