Szukaj
dla mnie 10 ma klimat ! pełen wychył,skupienie zawiadowcy i piękne auto.
choć pozostałe też niewiele mu ustępują![]()
D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700
pełen szacun obróbka+panoramka = ciekawe efekty![]()
Ładna robotaPanoramowanie opanowane na 5
ps. przy okazji jak będziesz w okolicy Topolowej podrzuć mój monopod![]()
świetne zdjęcia! szczególnie pierwsze mi przypadło do gustu![]()
fotoaparat+jakieś dekle
Dyziu, całkiem zapomniałem o nimWezmę małe co nie co i przespaceruje się do Ciebie..
)
Jako fan driftu dzięki ze pochwaliłeś się fotkami
Panning świetny jakich ustawień używasz?
2, 4, 6 i 9 Wiem że to często spotykane, ale nie czaję mody krzywych kadrów? Przecież tor nie prowadził pod górkę - może za mało w temacie jeszcze siedzę, mam za sobą dopiero jedną rundę i dwa treningi
10 super światełko siadło, szkoda ze kadr tak centralnie ale broni się.
Jednak fajnie patrzy mi się na uchwyconym ręcznym na 9Pozdrawiam
Trudno jest podać gotową receptę. Wszystko zależny od toru, światła, kąta pod którym robisz zdjęcie. Wiadomo, ze jeśli autko zbliża/oddala się to nie zejdziesz do takich czasów jakie można zastosować wtedy, gdy jest na wprost Ciebie. Głownie foce w trybie preselekcji czasu i manualnym.Na wolniejszych lukach czas 1/15- 1/30 sek. Wszystko zależny od prędkości driftowozu, ogniskowych, których używasz, pewności ręki i zmęczenia. Fota 9 była robiona w miejscu gdzie autka jeździły 150-200 km/h i czas 1/80- 1/125 był już wystarczający do ładnego rozmycia tła.
Odnośnie skosów- lubie, a na Slovakia Ringu wyjście z ostatniego luku było mocno pod górę, nad tunel techniczny..
A to się zgadza, ustawienia się zmienia względem tego co się dziej, jak szybko i gdzie![]()
Jeszcze pytanie przesłon jakich przeważnie używasz? wiadomo bo to też zależy od światła ale tak +/-
Świetny set, panoramowanie rozbraja.
Chyba się tak nie da bez monopodu?
Mam Nikona D7000, w którym działa AF.
fejsbuk
Skontaktuj się z nami