Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Dolina Roztoki złotem malowana

Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 11-11-2013 o 01:44 Powód: rozmiar zdjęć

Domyślnie

Co to za dziwna biała winieta ? Szczerze polecam jak najszybciej się oduczyć takich zabiegów
    Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1

Domyślnie

A dlaczego? Ja na przykład bardzo lubię ten efekt, daje takie miłe dodatkowe "zmiękczenie" całego obrazu, które fajnie pasuje do takich ujęć.
    Ale fakt, ja się nie znam, niech się wypowiedzą specjaliści.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dino1984 Zobacz posta
    A dlaczego? Ja na przykład bardzo lubię ten efekt, daje takie miłe dodatkowe "zmiękczenie" całego obrazu, które fajnie pasuje do takich ujęć.
    Ale fakt, ja się nie znam, niech się wypowiedzą specjaliści.
    Błagam Cię, nie rób sobie takich jaj Oducz się tego jak najszybciej. Jak dla mnie stosowanie winiety tylko (ale bardzo rozsądnie) w foto B&W.

Domyślnie

No ta winieta jest tragiczna...
    Z tego co wiem, to winietę warto stosować w momentach gdy chcemy nakierować kogoś na dany punkt obrazu... , ale w krajobrazie winieta => to ja się staram jak najszersze szkło załatwić, a Ty mi tutaj zakrywasz zdjęcie krajobrazowe winietą.

Moim zdaniem nie powinno stosować się winiety w krajobrazie... bez tej winiety fotki byłyby o niebo lepsze.
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 10-11-2013 o 20:58
    "Nikon"

Domyślnie

No to proszę, bez winiety (mi osobiście mniej się podoba).

1.

2.

3.
    Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 11-11-2013 o 01:44 Powód: rozmiar zdjęć

Domyślnie

No bez przesady, nie można mówić, że coś jest bee z zasady. Wszystko zależy od okoliczności. Taka winieta czasem daje bardzo dobre efekty, ale... nie tutaj niestety. Jednak żeby się zorientować kiedy tak, a kiedy nie, trzeba próbować i poddawać krytyce.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    No bez przesady, nie można mówić, że coś jest bee z zasady. Wszystko zależy od okoliczności. Taka winieta czasem daje bardzo dobre efekty, ale... nie tutaj niestety. Jednak żeby się zorientować kiedy tak, a kiedy nie, trzeba próbować i poddawać krytyce.
    Najpierw trzeba opanować dobrze samą technikę żeby potem zająć się mniej istotnymi rzeczami, które z pełną świadomością wie się jak stosować i w jakich okolicznościach żeby nie psuć efektu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Zgadzam się z kolegą.

Dodam jeszcze, że jeśli już stosować winietę w krajobrazie to tylko ściemniającą. Jasna winietka mi osobiście się kojarzy z bardzo słabymi zdjęciami. By podnieść walory krajobrazu takie zabiegi należy stosować z dużym wyczuciem i umiarem moim zdaniem.

Domyślnie

Dobra Martin, to Ty idź opanowywać technikę a innym pozwól się wypowiedzieć merytorycznie na temat samych zdjęć. Jakbyś w swej mądrości nie zauważył to wrzuciłem też wersję bez winiety. Poproszę o merytoryczne opinie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów