Szukaj
Co to za dziwna biała winieta ? Szczerze polecam jak najszybciej się oduczyć takich zabiegów![]()
Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1
A dlaczego? Ja na przykład bardzo lubię ten efekt, daje takie miłe dodatkowe "zmiękczenie" całego obrazu, które fajnie pasuje do takich ujęć.
Ale fakt, ja się nie znam, niech się wypowiedzą specjaliści.
No ta winieta jest tragiczna...
Z tego co wiem, to winietę warto stosować w momentach gdy chcemy nakierować kogoś na dany punkt obrazu... , ale w krajobrazie winieta => to ja się staram jak najszersze szkło załatwić, a Ty mi tutaj zakrywasz zdjęcie krajobrazowe winietą.
Moim zdaniem nie powinno stosować się winiety w krajobrazie... bez tej winiety fotki byłyby o niebo lepsze.
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 10-11-2013 o 20:58
"Nikon"
No bez przesady, nie można mówić, że coś jest bee z zasady. Wszystko zależy od okoliczności. Taka winieta czasem daje bardzo dobre efekty, ale... nie tutaj niestety. Jednak żeby się zorientować kiedy tak, a kiedy nie, trzeba próbować i poddawać krytyce.
A new shit has come to light...
Dobra Martin, to Ty idź opanowywać technikę a innym pozwól się wypowiedzieć merytorycznie na temat samych zdjęć. Jakbyś w swej mądrości nie zauważył to wrzuciłem też wersję bez winiety. Poproszę o merytoryczne opinie.
Skontaktuj się z nami