Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: D80 i karty MMC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arwic Zobacz posta
    Rożnicę w tych kartach widać gołym okiem

Po włożeniu karty MMC do coolpix 4200, blokuje sie wszystko i pokazuje informacje "THIS CARD CAN`T BE USED".
    Sadze ze, D 80 zachowa sie podobnie.

W druga stronę nie da rady, karta SD nie "wchodzi" do 6230i.
    To weź sobie porównaj tył SD i MMC+ ....
    wszystko działa, a niezalecane są dlatego, że MMC(+) nie posiadają procesora zapisu w karcie, a przez to są wolniejsze niż SD, ale jeśli to komuś nie przeszkadza to wszystko działa poprawnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    @rsz
    Autor wątku sam już stwierdził że MMC też działają w D80, co sam mogę potwierdzić.
    etam ja widzę problemy, nieco inna grubość karty ....podegną się styki ,jakaś sprężynka puści i będziecie mieć za swoje nyrolstwo ... przecie karty SD drogie nie są ? po co te kombinacje ???????
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Do aparatu karte SD posiadam jednak mój telefon takich nie obsługuje i dlatego zadałem takie pytanie.
    Oczywiście Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    etam ja widzę problemy, nieco inna grubość karty ....podegną się styki ,jakaś sprężynka puści i będziecie mieć za swoje nyrolstwo ... przecie karty SD drogie nie są ? po co te kombinacje ???????
    Gdyby aparat nie był przygotowany konstrukcyjnie na MMC, zapewne software jego by ich nie uznawał. Poza tym skoro MMC jest cieńsza, to czemu miałoby się coś odgiąć czy strzelić? Chyba ryzykowałoby się tym prędzej gdyby MMC miały grubość statystycznego herbatnika.
    Nie twierdzę że nie warto kupować SD ale czasem miewałem sytuację jak Jachu - 256MB z telefonu czasem było zbawieniem (ale trzeba było wszystkie mp3 wyrzucić ).
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów