Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Relaksik

Domyślnie

No tego jestem świadomy, ale to już post factum.

Numer polega na tym, że to nie tak bardzo proporcje tylko kierunek się nie zgadza mimo że starałem sie tego uniknąć. Nadal nie wiem jak to zrobić dobrze. Na szczęście to tylko szczegół techniczny, bo mało osob to wychwytuje.

Celnie zauważone.
    Ostatnio edytowane przez Kartofelinder ; 14-11-2013 o 08:20

Domyślnie

chcesz radę sprzętową(profi) czy dla normalnych ?
    (jak z roboty wrócę to na PW napisze)

Domyślnie

Przyjemne zdjęcie, bez wchodzenia w szczegóły Podoba mi się ta zabawa z żoną w fotografię, fajnie Ci to wychodzi
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Tym razem to siostra zoneczki. W przeciwnym wypadku użylbym standardowego tytułu. Cieszę się, że się podoba

Domyślnie

Światło jest OK i to tyle z plusów.
    Na minus te na siłę porozrzucane przedmioty - albo świeczka albo lampka. Albo książka albo słuchawki. Do tego mało relaksacyjna pozycja, ręce mocno wymuszone - zyskałoby zamknięcie ust. Czyli dobry pomysł ale zadecydowały szczegóły
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Tym razem to siostra zoneczki. W przeciwnym wypadku użylbym standardowego tytułu. Cieszę się, że się podoba
    Heh, a ja się zastanawiałem dlaczego nie ciągnąłeś tematu "Żoneczka X"...
    P.S. MZ na podłodze ciut za dużo tych rekwizytów...
    Nikon

Domyślnie

1. Trochę za dużo sztuczności w tym zdjęciu.
    2. Nogi - takie ustawienie najczęsciej pokazuje je jako niesamowicie długaśne, ale ... przy spełnieniu i innych warunków. Tu ogniskowa jest dość krótka, a nogi "oddalają się" od nas, są pod takim katem, że są skrócone.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek, nie tak często się zdarza widzieć twoje komentarze - dzięki

1. Gdzie najbardziej rzuca Ci się ta sztuczność w oczy?

2. No niby tak, ale to wszystko pod warunkiem, że to zdjęcie miałoby być w jakiś sposób skoncentrowane na urodzie/długich nogach/pokazywaniu dziewczyny. Zupełnie nie celowaliśmy w uwydatanianie powierzchowności, a bardziej w jakiś tam klimat. Może nie wyszło wystarczająco klarownie, skoro pozostały na tym polu wątpliwości i trzeba o tym faktycznie pisać.

[a może to Twoje skrzywienie zawodowe? ]

Domyślnie

Światło jest twarde, z tego zrobiło się zdjęcie jak ze studia. Fajnie, ze to kontra, rysuje kształty, ale naturalne światło byłoby bardziej miękkie. W pozie też wyczuwam sztuczność, nikt tak nie wypoczywa.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Po bongu, które widzisz obok świeczek każda pozycja jest przewygodna

Jak dla mnie zdjęcie optymalne chociaż i dla mnie światło mogłoby być ustawione inaczej (z 20cm wyżej).
    Naucz się czytać

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów