Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Relaksik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    (...) Rozjaśnić bo jest za ciemno, albo poswiecic z góry bo tak, to niestety niewiele dające na przyszłość podpowiedzi.
    A jakich podpowiedzi życzyłby sobie Maestro?

Domyślnie

Ja nie pisze o tym z perspektywy swojego zdjecia wiec bez zlosliwosci.

Ogolnie komentowanie w stylu: 'uciety maly palec' jest w oczywisty sposob ubozsze niz 'gdybys nie ucial palca, zdjecie zyskaloby w sposob X, Y i Z'.

W moim konkretnym przypadku napisales, ze stopy sa za ciemne. Super. Powiedz moze co ich lepsza widocznosc wnioslaby do zdjecia. To naprawde nie jest takie oczywiste, zwlaszcza ze z jakiegos powodu uznalem, ze zupelnie mi nie sa potrzebne do wykreowania tej sceny. Dla jasnosci odbioru, lepiej zatem dorzucic jakies wytlumaczenie. Na razie, w pewnym sensie, ograniczyles sie do stwierdzenia, ze sie z moja decyzja nie zgadzasz. Ja chcialbym tylko poznac powod.

pozdrawiam
    Maestro

Domyślnie

Genialna fota, nie moge sie napatrzec! NIC NIE ZMIENIAMY!!! Jedyne co mozna dodac , to dym (powoli wydostajacy sie dym z fajki badz ust modelki). Pozdrawiam

Domyślnie

Dym już jest nad modelką
    Podoba mi się to zdjęcie.
    „Wszyscy mają prawo do szczęścia ale nie wszyscy mają szczęście do prawa."

Domyślnie

Faktycznie, myślałem, że to plama na ścianie
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

rozjaśnienie stóp pozwoli na rozpoznanie lakieru jaki został położony na paznokcie... tym samym będziemy mogli podjąć decyzję czy fota należy do "szpicen klasse" czy nie

Domyślnie

światło mi się podoba - tu bym nic nie zmieniał
    natomiast chyba zbyt wiele elementów scenograficznych jest -chyba...

już wiem - najbardziej źle pracują świeczki
    przy takim oświetleniu widać że są kompletnie sztucznym/nieprawdziwym elementem

Domyślnie

Ryzykownie to poukladalem, ale celowalismy w maksymalną naturalność zamiast czystej foci. I w ten sposób nie ma tam chyba niczego niepotrzebnego. Poczytała, zapaliła świeczkę, włączyła muzykę i relaksik..
    Gdyby wywalic cos z tła, to od razu wyjdzie, że sztuczne i ustawiane. A ustawiane było, bo jedynym elementem zastanym była tam szafa.

Domyślnie

Ale po proporcjach światła "zastanego" i "twojego" widać że świeczki są z innej bajki.
    Tu wszystko się rozsypuje - dlatego w filmie pilnuje się kierunków padania światła i proporcji, szczególnie jak mamy światło w kadrze

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów