Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ja kupilem w PL D600 z "6" z przodu, wiec region by sie zgadzal, czekalem na aparat kilka dni, wszystko jest po germasku, tylko karta gwarancyjna polska...
    Co do jakosci sprzetu to nie wiem, moj byl sciagany chyba z Niemiec...nie mam zadnych przypadlosci poza kurzem do zdmuchniecia grucha.
    A co do cen to wyjatkowo ostatnimi czasy jest taniej w PL niz krajach "starej Europy", D600 kosztowal mnie ok €1500 w PL po dokladnym zbadaniu rynku wynosil mnie ok €2000 z UK, czy Irlandii, Niemcy mieli ceny w granicach €1700, ale wiem, ze bywalo inaczej.
    z tego samego sklepu co Greg mam D800 tez z niemieckiej dystrybucji , ale wczesniej również z tego samego sklepu i również niemieckiej dystrybucji miałem D600, ktory sie mocno rozsypał, wiec nie ma reguły - piszę o tym tutaj
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...19009&page=178

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ja kupilem w PL D600 z "6" z przodu, wiec region by sie zgadzal, czekalem na aparat kilka dni, wszystko jest po germasku, tylko karta gwarancyjna polska...
    Co do jakosci sprzetu to nie wiem, moj byl sciagany chyba z Niemiec...nie mam zadnych przypadlosci poza kurzem do zdmuchniecia grucha.
    A co do cen to wyjatkowo ostatnimi czasy jest taniej w PL niz krajach "starej Europy", D600 kosztowal mnie ok €1500 w PL po dokladnym zbadaniu rynku wynosil mnie ok €2000 z UK, czy Irlandii, Niemcy mieli ceny w granicach €1700, ale wiem, ze bywalo inaczej.
    Ale według czego te "6" miałoby się zgadzać? Bo wyżej podany link traktuje "6" jako New Zeland?!
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Aparatu za oceanu, czy z Azji nie zarejestrujesz na polskiej stronie Nikona, wiec producent wie jakie aparaty na jaki rynek trafiają. Tyle wiem.
    To nie jest prawdziwa informacja. Mam zarejestrowane w Nikon Polska poprzez polską stronę D200 i D7000 i oba pochodzą z Japonii (wiem, bo oba w odstępie dwóch lat sam dla siebie tam kupiłem i przywiozłem). Wcześniej miałem D2h, który był z dystrybucji USA (też rejestrowany w Polsce). W trakcie rejestracji nie było żadnych problemów wynikających z tego, że nie pochodziły z polskiej czy nawet europejskiej dystrybucji.
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulv Zobacz posta
    To nie jest prawdziwa informacja. Mam zarejestrowane w Nikon Polska poprzez polską stronę D200 i D7000 i oba pochodzą z Japonii (wiem, bo oba w odstępie dwóch lat sam dla siebie tam kupiłem i przywiozłem). Wcześniej miałem D2h, który był z dystrybucji USA (też rejestrowany w Polsce). W trakcie rejestracji nie było żadnych problemów wynikających z tego, że nie pochodziły z polskiej czy nawet europejskiej dystrybucji.
    D200 z Japonii i D300 z Kanady nie mogłem zarejestrować

Domyślnie

Nowe? Może stary właściciel nie wyrejestrował?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nowe? Może stary właściciel nie wyrejestrował?
    Używki. Choć D300 kupowałem jako praktycznie nowy (2 miesięczny, miał 700 zdjęć).

Domyślnie

Ja zarejestrowałem dwa szkła z amerykańskiej dystrybucji (i naprawiałem je w Polsce, oczywiście z pełną odpłatnością). Mam też jedną puszkę z Azji, sprzęt "profi" jest "japoński".
    D300s nie mogę zarejestrować, bo poprzedni właściciel jej nie wyrejestrował.
    Tak więc da się
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów