Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Praga

Domyślnie

Nie obraź się ale te zdjęcia technicznie wyglądają jak skany z jakiegoś czasopisma.

Domyślnie

Za wyjątkiem ostatniego, set odbieram negatywnie przede wszystkim za sprawą kadrowania (po co na jedynce lewa strona z bałaganem i blikiem od słońca ?, na dwójce mzd zbyt dużo zieleni u dołu, gałąź wchodzi z PG, na trójce ciasno z lewej i prawej, ostatni plan nieostry).

Na czwórce przyzwoity kadr i ładna scena, ale zdjęcie leży technicznie - przede wszystkim rażące mzd przepalenia na latarniach i ścianach oraz zbyt ciepły balans bieli na uliczce.

Domyślnie

Analogiem robione czy zePSute?
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borbet Zobacz posta
    Analogiem robione czy zePSute?
    Ma to jakieś znaczenie w odbiorze zdjęć?
    Cyfrowym kompaktem z niższej półki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawooo Zobacz posta
    Ma to jakieś znaczenie w odbiorze zdjęć?
    Cyfrowym kompaktem z niższej półki.
    Owszem dla mnie prywatnie ma, gdyż wyglądają jak zrobione analogowym aparatem.
    Przykro mi, że pytanie zostało potraktowane jako atak .

BTW trójka podoba mi się najbardziej. Myślę, że równie ciekawie wyglądała by w BW
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borbet Zobacz posta
    Owszem dla mnie prywatnie ma, gdyż wyglądają jak zrobione analogowym aparatem.
    Przykro mi, że pytanie zostało potraktowane jako atak .

BTW trójka podoba mi się najbardziej. Myślę, że równie ciekawie wyglądała by w BW
    Nie miałem najmniejszego zamiaru kogokolwiek atakować, ot zwykła ciekawość.
    Ciekawi mnie jakie cechy zdjęcia sugerują, że zostało zrobione analogiem i jakie za tym idą zalety/wady.

Domyślnie

Wszedłem tutaj bo Praga zrobiła na mnie duże wrażenie. Nie, nie Twoja ale ta, którą widziałem na własne oczy wiele lat temu. Hmm... poza 3. nic, co by porywało...
    Nikon

Uprawnienia umieszczania postów