Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Rzeczny poranek

Domyślnie Rzeczny poranek

Poranek w Parku Narodowym Wicklow,
    kiedyś w tym miejscu nagrywano słynny film
    z Mel Gibsonem - Braveheart

Po dotarciu na miejsce, pogoda nie zapowiadała żadnego światła.
    Przyznam, że troch bylem zrezygnowany!
    Jednak po zegarkowym wschodzie, na chwilę zaczerwieniło się na niebie
    i 2 minuty musiało wystarczyć
    na złapanie kadru i utrwalenie wspaniałej iluminacji !
    Zapraszam.

Pozdrawiam
    Rafal
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Tak by się fajnie patrzyło z impetem w głąb, ale ten chojak po prawej "bruździ", chociaż im dłużej patrzę - tym mniej przeszkadza Obróbkę (dla mnie - prostaka) niedościgłą - podziwiam.

Domyślnie

Jak zwykle podobają mi się Twoje prace, jednakże tym razem coś bym zmienił.
    Skupiłeś się nad dolną częścią kadru, troszkę za mało tego nieba dałeś (sprawia wrażenie ciężkości całość), no i uwagę przykuwa mocno rozświetlony kamień, czy on tak mocno był oświetlony ? Jeśli tak to nie mam więcej uwag
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Jest "ciężko" ale mi to nie wadzi
    podoba się
    mam wrażenie, że ciut przy ciemno dla całego kadru, ale może ja coś się źle widzę...a może tak miało być...
    Ostatnio edytowane przez jacekz40 ; 06-11-2013 o 13:03

Domyślnie

Podoba mi się, choć trochę "płasko" za kamieniami się robi. Mam nadzieję, że masz jeszcze kilka ciekawszych z tamtych okolic - byłem tam miesiąc temu - pomijając ciągły deszcz - jest pięknie

Domyślnie

Dziękuje za komentarze,
    Z tego poranka, tak naprawdę przywiozłem ten kadr.
    Przebłysk był niespodziewany jak pisałem wcześniej, trzeba było szybko skakać po kamieniach i się ustawiać do kadru.
    Zrobiłem kilka zdjęć, aby złapać idealne naświetlenie i tyle :/
    Tak by się fajnie patrzyło z impetem w głąb
    Tam nie ma takiego spadu, jak by się*zdawało ze by bylo fajnie
    Skupiłeś się nad dolną częścią kadru, troszkę za mało tego nieba dałeś (sprawia wrażenie ciężkości całość), no i uwagę przykuwa mocno rozświetlony kamień
    Skupienie się**na dolnej części kadru bylo spowodowane tym, że u dołu więcej mi się*działo jak na tym niebie
    Co do kamieni, to one tak świeciły - tam wszędzie woda płynęła .
    mam wrażenie, że ciut przy ciemno dla całego kadru, ale może ja coś się źle widzę...a może tak miało być
    Dobrze widzisz Rozjaśnienie kadru nie wiele wnosiło, a i tak światła takiego nie było by jasność wyszła naturalnie.
    Jeszcze było za wcześnie, na światło. Przyznam że przyjechałem tam specjalnie, bo słońce miało zaświecić w dolinie! (miało )

Pozdrawiam
    Rafal

Domyślnie

Takie cacko to ja rozumie Podoba sie i to bardzo. Kolory zachwycają.

Domyślnie

Chyba miałeś już odsłony z tego miejsca. Coś mi w tym zdjęciu nie pasuje - ciężko jakoś. Dziwnie wyglądają kolory na kamieniach i zafarby na wodzie. Niezbyt tym razem. Mam wrażenie że na krótszym czasie woda prezentowałaby się lepiej.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nawet niezle w kadrze ale... Chcialbym odrobinke jasniej trawy. Chcialbym, zebys cos zrobil z woda bo faktycznie dziwnie wyglada. Znowu wieje cukierkami od tego. Podoba mi sie zawijas na dalszym planie, moze warto podejsc kawalek

Domyślnie

Tak Bartku, na wiosnę celowałem ze światłem w tym samym miejscu
    Poraz kolejny nie zaświeciło :/
    Mam wrażenie że na krótszym czasie woda prezentowałaby się lepiej.
    Masz w 100% rację, jak pisałem wcześniej nie byłem przygotowany do zdjęć ze wzglęu na aurę jaką zastałem.
    Zaświeciło na niebie i próbowałem coś złąpać, nie pomyślałem o ISO 600 czy 800
    Zrobiłem 4 zdjęcia i jedno analogiem , no i po wszystkim było !
    Co do traw wspomnianych, można by ewentualnie troszkę kontrastu dodać (typu clarity) - jednak bym nie rozjaśnił

Podczas tego pleneru, wypatrzyłem inny kadr który będzie czymś co da bardziej kopa
    Ale na to, trzeba teraz poczekać do wiosny aż znowu będzie szansa na światło tam

Dziękuje i pozdrawiam
    Rafal

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów