Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Las - HDR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lena&TheShadow Zobacz posta
    Chyba ostrzej to jesienne pejzaże maluje farbami olejnymi mój znajomy...
    no... jakoś wątpię

Cytat Zamieszczone przez picia78 Zobacz posta
    wszystko dałoby się przełknąć, gdyby nie ten przepiękny, a zarazem koszmarnie psujący zdjęcie podpis
    daj sobie spokój z tymi podpisami na zdjęciach , skup się na samych zdjęciach i obiektach fotografowanych
    pozdrawiam
    podpis, podpis... no taki mi został od filmu to dołożyłem, chyba nie on jest głównym tematem, ale na przyszłość zrobię coś co będzie pasowało do zdjęć
    Ostatnio edytowane przez Srb001 ; 06-11-2013 o 23:49

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czechowice-Dz.

Domyślnie

Albo robiłeś bez statywu albo fociłeś w automacie. Do HDR-ków aparat musisz ustawić na priorytet przysłony lub na manual. Ważne jest to aby na wszystkich fotkach danego ujęcia przysłona była taka sama. Wtedy nie zmienia się głębia ostrości. W Twoim przypadku chyba tu jest błąd.

Domyślnie

Kurczę, polecam najpierw poczytać o hdr, zwanym także hdri, bo nazwanie tego czegoś hdr, to bluźnierstwo
    Jest kilka fajnych opracowań, nawet jakąś książkę mam w swojej skromnej biblioteczce. To naprawdę fajna dziedzina foto, tylko jest jeden warunek. A właściwie dwa, po pierwsze ńie do wszystkiego się nadaje i trzeba go wykonać z umiarem.
    Pozdrawiam i czekam na kolejne, bardziej udane próby.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Fotki były robione zgodnie z zasadami opisanymi na portalu Szeroki Kard, ze statywem, na manualu, sterowałem jedynie czasem naświetlania. Myślę, że głównym błędem był tutaj preset, którego użyłem w programie Photomatix i przy presecie "Natural" lepiej by to wyglądało. My bad.

Domyślnie

Tak tylko dorzucę od siebie znany większości wykres fotografa.
    Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
    Zabawa w RAW'ki - też weź udział!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów