Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie tani obiektyw do d50?

nosze sie z zamiarem kupna nikona d50 ale mam niewielkie braki w kasie i zastanwiam sie czy do nikona jakies szklo mozna kupic do 500zl i zeby bylo w miare dobre. wiadomo ze nic wspanialego to nie bedzie ale zeby bylo cos takiego jak kitowski 18-55 (chodzi mi o dlugosc ew. troche inny)

Domyślnie

AF 50/1.8

albo za 200 zl Nikkor AF 28-80/3.3-5.6 G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL
    AF 50/1.8

albo za 200 zl Nikkor AF 28-80/3.3-5.6 G
    50-tka za 400 zł to niezależnie od innych wyborów, ale 28-80?!?, to wolałbym już tego nowego kita (i przy brakach finansowych to chyba najlepsza propozycja na dobru początek).

Domyślnie

a gdzie kupowac obiektywy? internet, gielda, allegro....jakis sklep?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radziu.art.pl
    a gdzie kupowac obiektywy? internet, gielda, allegro....jakis sklep?
    w sumie udzieliłeś sobie odpowiedzi
    50-tkę (nową) kupiłem tutaj:
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=97410
    używane tańsze

Domyślnie

hmm..no tak...ale....50 przy d50 bedzie 75...to taki dziwny troche tele...ani to szeroki ani tele...

Domyślnie

Bierz 50 mm- to świetny obiektyw; stałoogniskowe dają dużo frajdy-zmiennoogniskowe dla leniuszków.
    Z 50 będziesz zadowolony.
    Póżniej sobie będziesz dobierać inne ogniskowe.

pozdrawiam
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

teraz mam same staloogniskow w Praktice takze wiem jak to ejst i mam 30,50,135 i jestm bardzo zadowolony...ale 50(75) jakos jej nei widze bo to dosyc dziwny rozmiar ani do portetow ani do krajobrazow...wiem ze G jest to g... ale czy to az taki on straszny jest?

Domyślnie

...wiem ze G jest to g...
    Taaak?.
    A co powiesz na AF-S 24-85/3.5-4.5 G albo na AF-S 70-200/2.8 VR G albo na AF-S 200/2 VR G???? Tez gow..na??

Domyślnie

generalnie to na obiektywach nikona sie nie znam ale slyszalem wlasnie o G ze sa nie bardzo...dlatego lepiej patrzec na D...nie iwem dokladnie dlaczego ale tak mowia wszyscy z ktorymi gadalem do tej pory

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów