Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Torowo.

Domyślnie Torowo.

Zapraszam.

Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Ja widzę przesadzony kontrast oraz nasycenie. Nadmiar światełka próbowałeś rekompensować w kompie. To się nie uda.

Domyślnie

Imo kolory są normalne.
    Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Ja widzę przesadzony kontrast oraz nasycenie. Nadmiar światełka próbowałeś rekompensować w kompie. To się nie uda.
    Niestety był niedomiar światła. Kolory na pewno są bardziej nasycone, niż w rzeczywistości. To prawda.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Ale myślę, że w ramach rozsądku.

Domyślnie

ale co to jest naprawdę kolor i światło sa tu bez znaczenia - to zdjęcie jest skomponowane tak bez sensu, że generalnie go nie ma No nic nie zawiera - ani kompozycji jakiejkolwiek, ani sensu jakiegokolwiek - sorry że tak mocno - ale to jeden wielki chaos i bałagan bez jakiegokolwiek przekazu. Było wejść na te tory i zrobić je jako główny motyw ? zwrotnice dać na cel ? z dolnej perspektywy ? a po kij ta droga z prawej, ta wypalona trawa...
    No nie ma jednego dobrego punktu, niestety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ale co to jest naprawdę kolor i światło sa tu bez znaczenia - to zdjęcie jest skomponowane tak bez sensu, że generalnie go nie ma No nic nie zawiera - ani kompozycji jakiejkolwiek, ani sensu jakiegokolwiek - sorry że tak mocno - ale to jeden wielki chaos i bałagan bez jakiegokolwiek przekazu. Było wejść na te tory i zrobić je jako główny motyw ? zwrotnice dać na cel ? z dolnej perspektywy ? a po kij ta droga z prawej, ta wypalona trawa...
    Wchodzenie na tory jest surowo zabronione. Dziękuję za konstruktywną krytykę. Jutro sprzedaję aparat
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    O kadrze nic nie napisałem, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo Możnaby tak troche delikatniej "zjechać" autora, wszak nie każdy od razu robi "urywające du*ę" foty

Domyślnie

Nie wiem, czy to kwestia kolorów, podbitego kontrastu czy wyostrzania, ale wygląda trochę jak makieta, i podoba mi się ten efekt. Za KrzysztofemJ, brakuje mi tu bardzo lewej strony - torów... teraz jedyny wagon-maszyna jest prawie na brzegu zdjęcia.

Domyślnie

Czy to było strzelane z filtrem ala'makieta ??
    bo widzę że dół rozmyty i czubki najwyższych drzew też, ale.. no właśnie chyba zabrakło czegoś więcej w górnej części kadru żeby rozmyć i zrobić makietę.
    Z tym filtrem to trzeba walić z wysokiej perspektywy tak mi się wydaje. z jakiegoś wiaduktu, budynku itp.
    Pomysł fajny.
    „Wszyscy mają prawo do szczęścia ale nie wszyscy mają szczęście do prawa."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów