Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Rogowska Kolej Dojazdowa

Witam,

Poniżej przedstawiam zdjęcia z przejazdu specjalnego rogowską wąskotorówką, który odbyl się w październiku br. pod hasłem "Pociągiem z lat 70' do Białej Rawskiej". Niestety pogoda nie rozpieszczała..

1.

2.

3.

4.

5.

Bonus
    D90 + 18-105mm + 35mm1.8

Domyślnie

Bonus: czy to nie jest Pan sekretarz SPFL ten w granatowej kurtce po prawej ?

Domyślnie

3 mi sie bardzo podoba

Domyślnie

Moim zdaniem 5 byłaby dla mnie akceptowalna gdybyś zrobił ją kilka sekund wcześniej a potem wykadrował tę jasną plamę po prawej tnąc po linii drzew. I gdyby tak było toby było najmocniejsze zdjęcie z serii ale nie jest także łączę się w bólu. Poza tym robiłeś bardzo ciemnym szkłem i przy braku światła nie da się przy GO na nieskończonosć wyciągnąć ze zdjęcia nic a nic plastyki czy tam artyzmu jakmutam a jasne szkło podratowałoby temat.

Domyślnie

jestem załamany, dawno nie przeglądałem tych foto-wątków, ale takie zachęcające materiały są wysłane na kalendarz 2014, więc zaczynam przeglądać i gdzie nie wsadze łba - tragedia. Tu nie ma jednego przyzwoitego kadru, już ku...a ten bonus jest najlepszy

Domyślnie

Fajne wąskie tory. 3 mi się bardzo podoba!
    Fuji

Domyślnie

Dzięki za wszystkie komentarze, i te krytyczne i te dające światełko nadziei
    No i oczywiście obiecuję poprawę
    D90 + 18-105mm + 35mm1.8

Domyślnie

Jak czytam w tytule o czymś, co ma związek z torami to włażę bezwarunkowo Okoliczności przyrody fajne były, tylko światła brak.
    Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ...ten bonus jest najlepszy
    Zgoda, tu najwięcej się dzieje
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Miałem się wybrać na tą wycieczkę, bo akurat byłem w Hotelu Ossa na zleceniu, ale na stronie kolejki nie było wystarczających informacji o możliwości wzięcia udziału...

Zdjecia... w sumie zwykłe. Do obróbki się nadają...
    D600 | D750 | D7200 ||| 35/1.4 ART | 50/1.4 ART | 18-35/1.8 ART | 85/1.8 G | 135/2 D | 17-35/2.8 | 24-70/2.8 | 70-210/4
    było: D700 | D3100 | D5200 | CoolPix8800 | 14/2.8 HSM | 28/1.8G | 35/1.8 G DX | 50/1.5 HSM | 85/1.8 D | 135/2 bez D | 12-24/4.5-5.6 HSM | 28-200 D i G | 18-105 G | 18-200 G | 28-300 G | 200-500/5-6.3

Domyślnie

Jeśli "tu nie ma jednego przyzwoitego kadru", to aż się boję jakim artystycznym wstrząsem musiałby być dla mnie wspomniany wyżej kalendarz

Jak dla mnie nr 1, 3, 5 to konkretne, odważne "strzały z bliska" w zdecydowanej kolorystyce jesiennej (kontrast i nasycenie kolorów kwestia gustów, choć pewnie można i trzeba byłoby coś z tym jeszcze zrobić). W nr 1 ładna perspektywa linearna. W nr 3 ładnie niedomknięta ramka (trochę przeszkadzają nieostre źdźbła na pierwszym planie). W nr 5 faktycznie niebo można by spróbować podciąć.

Nr 2 moim zdaniem wyszła najsłabiej z tej serii - lekki przechył loka, pochylone w przeciwną stronę słupki i z natury nieco krzywe drzewo (dąb? orzech włoski?) przyprawiają o lekką dezorientację przestrzenną, wraz z dużą dawką pochmurnego, burego nieba (rozjaśnić? ocieplić kolory?).

Bonusik to taki backstage, coś z dystansem, coś spoza. Nr 4 natomiast bardzo mi się podoba, wydaje się być taki reporterski - dużo mówi o całym miejscu do osoby która tam nigdy nie była: stary krzyż będący symbolem religijności i tradycji, szeroka ubita droga, starawego typu traktor i bezkres pól, świadczące o rolniczym charakterze otoczenia, pasujący do tego skład przemykający dyskretnie torem tak wtopionym w tę rzeczywistość, że go na zdjęciu nie widać.

Pomijając już fakt, że trochę wysiłku musiało Autora kosztować bycie w tych wszystkich miejscach przejazdu i obmyślanie kadrów w trakcie pogoni za lokomotywą Wąskotorówki mają swój urok...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów