Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Lotnisko Balice

Domyślnie

teraz właśnie byłem na górce.., następnym razem może spróbuję billbord i foxtrot, nigdy nie byłem po tamtej stronie.
    a w jakich godzinach najlepiej tam bywać i jakie dni?
    wiem, że jest rozkład lotów ale dzisiaj się kiepsko sprawdził.
    NIKON

Domyślnie

Rozkład+na forum lotnictwo.net.pl masz taki temat "Nowości ciekawostki 2013" gdzie pojawiają się informację o jakiś "nadprogramowych" przylotach. Musisz też wziąć pod uwagę, że na EPKK często zdarzają się mgły uniemożliwiające operacje lotnicze, co skutkuje opóźnieniami i odwołaniami. Tutaj najlepiej pomoże METAR i telefon na ATIS(nie pamiętam numeru, musisz w AIP poszukać)

Domyślnie

jest rozkład lotów oraz strona suncalc.com

sam ustalisz kiedy warto z której strony
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aliant Zobacz posta
    Jak chcesz się bawić w galeria lotnicze to samolot powinien zajmować ~80% kadru.
    Cytat Zamieszczone przez Wayne Zobacz posta
    Racja. Wtedy maszyna musi być w centrum kadru i nie może być za dużo wolnej przestrzeni.
    Nie musi , wszystko zależy od formatu i kadrowania.
    Mnie przeszkadza format zdjęć, nie lubię panoram w lotnictwie, to że samolot jest "długi" nie musi skutkować "długim" zdjęciem. O matrycy i obróbce napisał kux.
    Jest trochę zdjęć na forum z Balic, poszukaj i popatrz skąd i jak są kadrowane , ( Qna - też używa 70-300, co prawda N ale zakres ogniskowych ten sam ).

Domyślnie

zakres jest w porządku, bardziej chodzi mi o obrazek jaki daje ta sigma, trzeba dość mocno wyostrzyć. Ale jak to mówią, "złej baletnicy...." więc już nie narzekam..
    następny wypad mam nadzieje, że będzie miał bardziej zadowalające rezultaty
    NIKON

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów