Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Domyślnie

Zapewnienie ciągłości pracy podsystemu dyskowego, nawet w wypadku awarii części dysków. Każdy, z podstawową wiedzą na temat RAID oraz niebezpieczeństw które czekają na Twoje dane, powie Ci, że jeżeli potrzebujesz bezpieczeństwa danych, to RAID1 nie jest tym w co powinieneś zainwestować. Awaria dysku, to jedno z wielu niebezpieczeństw i z mojej perspektywy, wcale nie najpopularniejsze.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    ... Awaria dysku, to jedno z wielu niebezpieczeństw i z mojej perspektywy, wcale nie najpopularniejsze.
    Nie krępuj się kontynuuj, co czyha w gąszczu na biednego użytkownika raid1, wirusy, systemowe pady i sam diabeł w najczarniejszej postaci?

Ilu potrzebujesz backupowych kopii dysku, żeby ustrzec się przed takimi zagrożeniami, bo przyrostowa na takie przypadłości nie pomoże?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ransomware szyfrujące dane.
    Malware usuwające / modyfikujące dane.
    Przypadkowe usunięcie/modyfikacja danych.
    To najczęściej spotykane.
    Takie rzeczy jak błędy kontrolera czy kataklizmy pominę, bo prawdopodobieństwo zazwyczaj jest podobne co w przypadku padnięcia obydwu dysków naraz.

Nie potrzebujesz kopii dysku, potrzebujesz przynajmniej kopię danych. Np przyrostową, na zewnętrznym nośniku, czyli kopię offline.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jesteś kapłanem sekty czarnej propagandy, że roztaczasz tak nieprawdopodobne wizje?

Używam pecetów od czasu ich powstania, ale pad kontrolera mnie jakoś ominął, widać należę do wybrańców Wielkiego Elektronika.

Zaraz zapalę MU świecę, duuuużą świecę.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Mi osobiście żaden pad kontrolera również się nie zdarzył, ale wiem, że takie przypadki były. niejednokrotnie uwalone kontrolery powodowały uszkodzenie danych. Poszukaj w necie.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Mi osobiście żaden pad kontrolera również się nie zdarzył, ale wiem, że takie przypadki były. niejednokrotnie uwalone kontrolery powodowały uszkodzenie danych. Poszukaj w necie.
    Jaki to jest statystycznie poziom zagrożenia?

Szczególnie dla domowego komputera?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Mnie się zdarzyło że kontroller pisał głupoty po dysku, zdarzyło się że się dyski przegrzewały i widziałem jak felerny zasilacz usmażył cały komputer.
    Nie mówiąc już o tym ze cały komputer łatwo jest zwyczajnie ukraść.
    Ostatnio edytowane przez erro ; 11-12-2013 o 01:06

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erro Zobacz posta
    Mnie się zdarzyło że kontroller pisał głupoty po dysku, zdarzyło się że się dyski przegrzewały i widziałem jak felerny zasilacz usmażył cały komputer.
    Nie mówiąc już o tym ze cały komputer łatwo jest zwyczajnie ukraść.
    Nie musisz się ze mną zgadzać, ja nie potrzebuję kolędników moich własnych teorii i brak aplauzu mnie zupełnie nie zraża.

Ile masz wrażliwych danych na swoim dysku, tylko szczerze, bez kręcenia?

Nie jesteś w stanie ich bezpiecznie przechować?

A nawiązując do drogich komponentów w komputerze, to nie wiesz czasem dlaczego tak wielu ludzi przepłaca i kupuje macki, okrutnie sobie to chwaląc?

Jak sądzisz, co tam jest środku?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie musisz się ze mną zgadzać, ja nie potrzebuję kolędników moich własnych teorii i brak aplauzu mnie zupełnie nie zraża.

Ile masz wrażliwych danych na swoim dysku, tylko szczerze, bez kręcenia?

Nie jesteś w stanie ich bezpiecznie przechować?

A nawiązując do drogich komponentów w komputerze, to nie wiesz czasem dlaczego tak wielu ludzi przepłaca i kupuje macki, okrutnie sobie to chwaląc?

Jak sądzisz, co tam jest środku?
    1. Nie ma zrażać, ma skłonić do refleksji nad tymi teoriami.
    2. Mam zwyczajnie wrażliwe zdjęcia których się nie powtórzy.
    Jestem amatorem i robie je sam dla siebie a mimo trzymam na dwóch dyskach,a co sobie uporządkuje i obrobię to leci na bd. Tylko pożar mi straszny. Nie będę przytaczał anegdoty z brodą o robieniu kopii.
    3. Zwykła pamięć samsunga o zwykłych timingach i taktowaniu jesli do tego pijesz.
    Żadnych blaszek, radiatorów i wystrzelonych osiągów.
    Ta sama półka co no-name (których zresztą już w sklepach nie ma od jakiegoś czasu).

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Swoje fotki trzymam w skrytce bankowej, więc mnie nie zadziwisz.

Samsungi, nie samsungi, ale mocno wyselekcjonowane, jeśli nawet, więc to i tak ze dwie półki wyżej, niż jakieś gawno.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów