Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Domyślnie

@krzysztof jot, cholera, zapomniałem, że jesteśmy na forum systemu nikon...

Poinformuj jeszcze kolegę ile gwarancji daje Nikkor a i le Tamron, oraz koszty naprawy pogwarancyjnej.
    a i jeszcze napisz jaki mamy świetny serwis nikkora w PL

Miłego dnia!

Cytat Zamieszczone przez Zetec Zobacz posta
    Sample fajne i już miałem kupić i przeczytałem test na optycznych...
    Z testami tak to jest, że u jednych są gorsze, a u innych lepsze
    http://www.photozone.de/canon_eos_ff...on2470f28eosff

Jeżeli chcesz rawy lub jpg z puszki w jakiś konkretnych warunkach, to daj znać na PM.
    Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-11-2013 o 22:22

Oszczędny w słowach Awatar Jarek.K
    Miasto
    Piotrków Tryb

Domyślnie

Miałem 3 sigmy 24-70 i kupiłem nikkora ... Lekka przepaść w AF, nie wspominam ze Sigme trzeba przymykać do 4-5,6 zeby uzyskać to co z nikkora na 2.8-3,2.sam sie dziwie dlaczego wypowiadają sie osoby które nie używały zawodowo tych szkieł, lub wogole nie miały ich w rękach tylko naczytaly sie testów.wczesniej miałem tamrona 17-50 i przez 2 lata nałapał do środka tyle pyłu że zaczęło to przeszkadzać i być widoczne na zdjęciach.Sam kiedyś myślałem ze zaoszczedze na szkłach i wyszło mi kilka razy drożej takie oszczędzanie i sporo nerwów niepotrzebnych oczywiście.

Domyślnie

No i kupiłem Nikona ?. Przy okazji dowiedziałem się, że D610 na dzień dobry będzie kosztować 7kzł.
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zetec Zobacz posta
    No i kupiłem Nikona ?.
    Gratulacje!
    Oby przez rok się nie popsuł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rul3z Zobacz posta
    @krzysztof jot, cholera, zapomniałem, że jesteśmy na forum systemu nikon...

Poinformuj jeszcze kolegę ile gwarancji daje Nikkor a i le Tamron, oraz koszty naprawy pogwarancyjnej.
    a i jeszcze napisz jaki mamy świetny serwis nikkora w PL

Miłego dnia!
    informuje ze nikkor kosztuje 1/3 więcej niż Tamron, robi dwa razy lepsze zdjęcia, po trzech latach traci 15 % a Tamron 50%. To profesjonalne szkło i dobrze traktowane raczej się nie psuje. Co do serwisu - ja nie narzekam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    robi dwa razy lepsze zdjęcia
    Większej bzdury nie słyszałem.
    Miałeś chociaż raz przypięte to szkło do swojej puszki?
    Ja używam na 2 puszkach Tamrona i Nikkora, więc mam porównanie, i to bardzo duże, bo z autopsji, a nie z internetu, jak większość tu marudzących na tego Tamrona...

Miasto
    Piotrków Tryb

Domyślnie

Zapomniałem dodać mi nikkor popsul sie po 2 tyg ciężej chodził pierścień ostrości. Odesłałem na gwarancji przysłali po półtora tyg i do dzisiaj jest dobrze poza gumą która spuchła po ponad 2 latach wiec nic nowego.porownujac z tamronem to nie wszyscy zwrócili uwagę na to co generuje tamron coś co nie jest szumem a na taki wyglada. Może ktoś to w prosty sposób wytłumaczyć???

Domyślnie

nowlasnie, "to cos" zauwazylem takze. Brazowe kropki wygladajace podobnie jak szum wystepujacy przy ISO 100 i na pelnej dziurze... Pisze w tym wypadku o T17-50 bez VC. Draznilo mnie to gdyz czesto wystepowalo na twarzy .
    Fota taka byla do kasacji niestety. O dziwo nie dzialo sie tak zawsze. Na S17-50 ktora posiadam od kilkunastu miesiecy nie widzialem takiego czegos nigdy....
    Nikon D3100 + S10-20 4-5.6 + S30mm 1.4 DC HSM ART + N35mm 1.8G + S17-50 2.8 HSM OS + T70-300 VC USD 4-5.6 + Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek.K Zobacz posta
    generuje tamron coś co nie jest szumem a na taki wyglada. Może ktoś to w prosty sposób wytłumaczyć???
    Niestety, a raczej stery nie spotkałem się z czymś takim w moim Tamronie. To jest mój jedyny Tamron, więc nie mam doświadczenia z innymi. Możesz pokazać ma jakimś swoim zdjęciu?

Miasto
    Piotrków Tryb

Domyślnie

Miałem jeszcze 17-35 tamrona fajnie szeroko pod fx ale był nieostry z prawej strony 30% kadru.a jesli chodzi o ten szum znajomi z Canonami mieli to samo niezależnie od iso na 3 tamronach i rożnych puszkach C.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów